BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan'dan iki lidere bayrak cevabı

Başbakan Erdoğan, bayrak indirme olayından sonra iktidara yüklenen muhalefetin eleştirilerine cevap verdi.

Abone ol

"Ey CHP ey MHP Şemdinli'de neden yoksunuz?" diyen Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na bayraksız Hakkari mitingini hatırlattı.

Erdoğan, hedefindeki Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'ye "Sen önce Sivas'tan öteye gitmesini öğren, Sivas'tan ötenin adresini biliyor musun? 30 Mart seçimlerinde ne Kılıçdaroğlu ne sen gidebildiniz mi Van'a, Diyarbakır'a. Orası vatan toprakları değil mi, orata Türk Bayrağı dalgalanmıyor mu?" diye çıkıştı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Rixos Otel'de düzenlenen 'AK Parti Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuşma yaptı.

AK Partili belediye başkanlarına seslenen Erdoğan, belediyecilik ve şehircilikle ilgili görüş ve önerilerinde  bulundu:

BAKIN ADAM GİBİ ADAM GEÇİYOR DESİNLER

En başta gönülleri fethedeceksiniz. Çok muhteşem şehirler inşa edebiliriz. Parklar bahçeler yapabiliriz. Ama şunu unutmayın Yunus Emre’nin dediği gibi hepsinden iyice gönüllere girmektir. Hizmet gerektir ama yeterli değildir. Sokakta yürüdüğünüz zaman arkanızdan ‘Bakın belediye başkanı geçiyor’ demesinler. ‘Bakın adam gibi adam geçiyor’ desinler.

ÇATI CUMHURBAŞKANI ARIYORLARMIŞ

Bizim şehirlere hayranlık duyulmaması gerekirken bugün ne yazık ki başkalarının şehirlerine hayranlık duyuluyor. Bu şehirleri kim bozdu bizler bozdu. Her vatandaşın açık bulduğu bir yere istediği gibi bir şey kondurmak süretiyle. Bu şehirler nasıl bozulduysa bu kadro yeniden inşa edilecek.

DİKEY DEĞİL YATAY MİMARİ

Sadece asfalt dökerek şehir inşa edemezsiniz, gönüllere yollar yaparak şehirler inşa edersiniz. Fevkalade haller dışında hiçbir zaman dikey mimariden yana olmamamız gerekir. Bizim mimari estetiğimiz yatay mimari üzerinedir. 100-150 katlı binalar yaparak kimseye hava atmanın gayreti içerisine girmeyelim.

ARABALARIN SIÇRATTIĞI ÇAMURLA BANYO YAPIYORSA

Siz, istediğiniz kadar büyük projeler gerçekleştirin ama vatandaş kaldırımda yürürken bir bozuk kaldırım taşına ayağı takılıp da düşerse bunun vebalinden kurtulamayız, bunun hesabını bir defa çok iyi yapmamız lazım. Hızla geçen araçların sıçrattığı çamurla eğer banyo yapıyorsa inanın bütün yatırımlarınız boşa gitmiştir.

ENGELLİLERE KALDIRIMLARDA DÜZENLEME YAPILMALI

O zaman AK Parti'li belediyelerin ilk işi, süratle, bir yaya kaldırımlarında bütün o yürüyüş yollarında engelli vatandaşlarımızın oralarda gidişini kolaylaştıracak, o düzenlemeleri, projeleri ona göre yapmak suretiyle gerçekleştirmesi lazım. Oralarda yürürken bizim engelli vatandaşımızın, görme engellidir, rahatlıkla orada yürüyebilmelerine yönelik de işaretleri koyması gerekir.

BİSİKLET YOLLARI

En gelişmemiş yerde asgari 2x2 ama onun yanına ilave bir de bisilklet yollarını da yapmamız lazım. Bu kültürü de geliştirmemiz gerekir. Sadece Konya'nın kültürü olmasın bu. Kısmen de Kayseri'nin kültürü olmasın bu. Bunları genişletmemiz lazım, bütün illerimizde bunu yapmamız lazım. Yollarda ufkumuz şu olmalı, ilk adımı atarken bu yolları en az 2x3, 2x4 şeklinde planlayıp ona göre bunların inşaatını yapmamız gerekir ve vatandaş sokağa çıktığında kendini emniyette hissetmeli. Hissetmiyor, nefes alacak bir park, bahçe bulamıyorsa milyar liralar da harcasanız gönül kazanamazsınız.

SİZLER ŞEHİRLERİN EMİNİSİNİZ AMA SAHİBİ DEĞİLSİNİZ

Önemli olan büyüme değil sağlıklı büyümedir. Sizler şehirlerin eminisiniz ama sahibi değilsiniz. Dikkatinizi çekiyorum; eminisiniz ama sahibi değilsiniz. Kararlarınızı şehrin tüm sahipleriyle istişare etmeniz üzerinizde bir vebaldir.

YOLLARI 22 AYAR ALTINLA DÖŞESENİZ

Mesele bu. Bir tek çocuğun bile kanaati, Sinan'a o kadar önemliydi, bize de önemli olsun. İdeolojik yaklaşımlara her ne yaparsanız yapın, onlar zaten muhalefet edecektir, onlar belli zaten. Ben, bunları kastetmiyorum. Ben, çocuk gibi saf, samimi olanları kastediyorum. Öbürleri zaten belli. Onlara, yolları 22 ayar, 24 ayar altınla döşeseniz onların size söyleyeceği, 'Bu, teneke ya' diyecek. Engelleyici zihniyete karşı tabii ki biz de dik dik duracağız ama yapıcı eleştirilerin yıkıcı eleştiriler arasında kaybolmasına da müsaade etmeyeceksiniz.

BU ZİHNİYET KARŞI ÇIKTI

Türkiye son bir yılı zorlu saldırılar altında geçirdi. Taksim'deki düzenlemeleri olumsuz göstermek için paralel yapı ve paralel medya birlikte dezenformasyona gittiler.

Mesela Taksim Meydanı'ndaki kışla denilen alan, o kışlanın tarihi resimleri, röleveleri, her şeyi ortadayken bunlar ortaya çıkarılıp gösterilmesine rağmen bu zihniyet, buna karşı çıktı. Onu biz değil de kendi zihniyetlerinden birileri yapmış olsaydı, asla böyle bir şey olmazdı. Aynı şekilde kültür merkezi, ihtiyaca cevap vermediği gibi yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya. Aynı yerde daha büyüğü ve yine aynı şekilde bir opera binası olarak yapılmak kaydıyla dedik, onda da yine aynı şeyi söylediler.

Beyoğlu’nda plebisite gitsek Beyoğlu buna hayır demez, buna evet der. Mahalli seçimde de Beyoğlu’nu AK Parti’nin kazanması bunun ispatıdır. Beyoğlu halkı hayır demiyor, evet diyor.

5 TANE YİĞİDE İHTİYAÇ VARDI

Dünyanın en büyük havalimanı temelini attık. Dün ATAK helikopterlerinin devir teslim törenini yaptık. Havalimanı ile ilgili kolay kolay bir şey yazamıyorlar ama kenarından köşesinden nasıl bunu kötüleriz diye düşünüyorlar. Demek ki burayı yapacak 5 tane yiğide ihtiyaç vardı. Yap işlet devret sistemiyle nasıl yaparız diye arayış içinde olduk.

Atatürk Havalimanı günlük 1300 uçak oraya indi kalktı, şimdi bu ihtiyaca cevap vermiyor. Bu bir defa vatandaşa zulüm. Artık bu terazi bu sikleti çekmiyor. Bugüne kadar gelenler finansı yönetemedikleri için taş üstüne taş koyamadılar.

Sanmayin ki gezi olayları ağaç için yapılmıştır. Sanmayın ki 17-25 Aralık operasyonları yolsuzluk için yapıldı. Yeni Türkiye onları rahatsız etmiş içerideki piyonları büyük Türkiye yürüyüşünü engellemek istemişlerdir.

KAĞITHANE'YE KAĞITTEPE DİYENDEN NE OLUR?

Dün çıkmış kürsüden birtakım telefon numaralarını açıklıyor. Allah aşkına sen CHP'nin genel müdürü müsün yoksa telefon rehberi misin telefon sekretaryasını yürüten birisi misin. Başka işin yok mu senin? Başkalarının telefon numaralarından sana ne? İnanın kendi telefon numarasını sorsanız söyleyemez, kesinlikte unutmuştur. Ne olacak, İstanbul'da belediye başkanıyken evi Kağıthane'de, Kağıthane'ye Kağıttepe diyenden ne olur? Daha kendi partisinin çözüm süreci için hazırladığı maddelerin bırakın içeriğinden sayısından bile habersiz olan kişiden hangi ciddi önerileri bekleyeceksiniz?

HAKKARİ'DE NEDEN TÜRK BAYRAĞI YOKTU EY KILIÇDAROĞLU?

Biz bayrak şiirini Türkiye’nin her yerinde okuduk. Beyefendiler bu şiiri dün fark etti. CHP Hakkari’de miting yaptı. Hakkari’de o meydanda toplananlarda neden Türk bayrağı yoktu ey Kılıçdaroğlu? Sende yürek yok. Şimdi utanmadan sıkılmadan o bayrağı indirdiğimi söyleyecek kadar alçalıyor. Bendeki bayrak sevgisinin zerresi yok sende. Sen kimsin.

SENDE YÜREK YOK YÜREK

Hani senin bayrak sevgin? Sende yürek yok, yürek. Sende yürek olsa o bayrağı orada dalgalandırırdın. Şimdi utanmadan sıkılmadan Diyarbakır'daki bayrağı benim indirdiğimi söyleyecek kadar alçalıyor. Bendeki bayrak sevgisinin zerresi sende olamaz. Sen kimsin ya?

SEN ÖNCE SİVAS'IN ÖTESİNE GİTMESİNİ ÖĞREN

Bahçeli kalkmış, Genelkurmay Başkanımızla ilgili 'istifa etsin' diyor. Sen ne zamandan beri cumhurbaşkanı oldun, istifa istemeye başladın. Sana böyle bir görevi kim verdi?

Sen önce Sivas'tan öteye gitmesini öğren, Sivas'tan ötenin adresini biliyor musun? 30 Mart seçimlerinde ne Kılıçdaroğlu ne sen gidebildiniz mi Van'a, Diyarbakır'a. Orası vatan toprakları değil mi, orata Türk Bayrağı dalgalanmıyor mu?

HAKKARİ'YE KAÇ KEZ GİTTİN

Tekrar söylüyorum Ey Bahçeli, sen Hakkariye'ye kaç kez gittin? Van'a, Diyarbakır'a, Muş'a, Bitlis'e Bingöl'e Ağrı'ya Tunceli'ye kaç kez gittin? Ey Kılıçdaroğlu bir kez, o da bizim zorumuzla Hakkari'ye gittin. Orada da muhalifteki o partiyle anlaşma yaptın, sana dediler ki 'bir tane Türk bayrağı istemiyoruz. 'Ancak o şekilde senin mitingine adam göndeririz' dediler. Senin mitingine orada adam gönderdiler ve o seçimden 4. parti olarak çıktın Hakkari'de. Orada Türk bayrağını neden sakladın, neden gizledin? 

MESELE O BAYRAĞIN GÖLGESİNDE VAROLDUĞUNU GÖSTEREBİLMEKTİR

Türk bayrağının dalgalandığı yerlere neden gidemiyorsun? Mesele sadece bayrağı dalgalandırmak değildir. Mesele o bayrağın gölgesinde varolduğunu gösterebilmektir. Ey MHP, ey CHP Şemdinli'de neden yoksunuz, Çukurca'da neden yoksunuz? Biz oralarda teşkilatlarımızı dik tutabilmek için her türlü mücadeleyi veriyoruz.

EY CHP EY MHP ŞEMDİNLİ'DE NEDEN YOKSUNUZ?

Ey CHP ey MHP Şemdinli'de neden yoksunuz? Teşkilatlarımız bombalandı, buna rağmen yılmadık. Bunun mücadelesini veriyoruz. Erciş'te Tillo'da neden yoksunuz orada vatan bayrağı dalgalan mıyor mu? Bayrağı uzaktan seviyorlar. O bayrağı koruyacak kadar güçleri yok. CHP de, MHP de bizim bayrak sevgimizi, aşkımızı ölçecek kalibreye sahip değil.

DİREN LİCE DEDİLER

Şimdi CHP’li vekiller çıkıyor Lice’de ölen 2 vatandaşın cenazesine koşuyorlar. Gelin şu gençleri yaşatalım desen gelmezler. Lice’de olaylar başlayınca Diren Lice dediler, olayları tahrik ettiler. Bayrağa saldırı olunca gerisin geri geldiler.

Diyarbakır'da garnizonda yaşanan alçakça saldırıyı her boyutuyla soruşturuyoruz. O hainlere onun ipini tutan hainlerin hesabını soracağız. Milletimiz ne ölüler üzerinden ne de kutsal değerimiz bayrak üzerinden istismar yapmaya çalışanlara prim vermesin. Türkiye’de güven ortamı devam edecek, paralel yapıyla mücadele, çözüm süreci mücadelemiz devam edecektir.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ

Birincisi, adayımız kim olursa olsun Türkiye'de istikrarı, güven ortamını kararlılıkla devam ettirecek, Türkiye ekonomisi Allah'ın izniyle büyümeye, paralel yapıyla mücadelemiz, çözüm süreci mücadelemiz kararlılıkla ilerlemeye devam edecektir. Bizim parti politikalarımız şahıslarla kaim değildir. Bunu böyle bilmemiz lazım. Herhangi bir değişiklik olursa bu değişikliğin AK Partiyi' de, Türkiye'yi de daha da güçlendirecek bir değişiklik olacağından hiç şüpheniz olmasın. İkincisi hiç rehavete kapılmadan şimdiden 10 Ağustos çalışmalarına hep birlikte başlamalıyız. Zira 10 Ağustos, 2015 seçimlerinin de bir işaret fişeğidir bunun unutmayın. Halkımızın zihninde eğer tereddütler varsa bunları hep birlikte gidereceğiz. Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesinin nasıl büyük bir devrim olduğunu, bunun Türkiye'yi, demokrasimizi ve ekonomimizi nasıl olumlu yönde etkileyeceğini milletimizle paylaşacağız