BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

İkinci çuval vakasıdır

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Lice’de askeri birlikteki Türk bayrağının bir gösterici tarafından indirilmesine sert tepki gösterer...

Abone ol

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Lice’de askeri birlikteki Türk bayrağının bir gösterici tarafından indirilmesine sert tepki göstererek, “Askeri birliğin içine girilerek Türk bayrağının indirilmesi, askerin başına geçirilen ikinci çuval vakası olarak nitelendirilebilecek kadar utanç vericidir” dedi.
Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, PKK’nin Lice’de yaptığı provokasyonlara değinen MHP’li Özcan Yeniçeri, “Terör örgütü kendisini AK Parti hükümetine meşru ve makul bir örgüt olduğunu kabul ettirdi” ifadelerini kullanarak, bu durumu hükümetin kendi eliyle kendi ayağına kurşun sıkmasına benzetti. Terör örgütünün silah bırakmadığına dikkat çeken Özcan Yeniçeri, “Silah, Erdoğan’ın şakağına döndürülmüş bir şekilde tutuluyor, ‘bunları yapmazsan ben zorlayıcı gücümü devreye koyarım’ diyor. Silah bırakmadıktan sonra bir terör örgütüyle asla konuşulamaz. Elinde silah olan adam ile neyi konuşacaksınız” dedi.
Çözüm süreci söylemlerine rağmen terör örgütünün faaliyetlerini sürdürdüğünü dile getiren Özcan Yeniçeri, “Terör örgütü, Başbakan Erdoğan’ın iyimser söylemlerine rağmen, AK Parti’nin olumlu açıklamalarına rağmen yol kesebiliyor, araçları yakabiliyor, bölgede halkı arkasına alıp güvenlik güçlerini etkisiz kılabiliyorsa orada bir çözüm süreci yoktur, orada bir ahmaklık süreci vardır, teslimiyet süreci vardır, bu ülkenin iktidarı olmayı hak etmeyen acemiler mangası var demektir” diye konuştu.

“BAYRAĞIN İNDİRİLMESİ ASKERİN BAŞINA ÇUVAL GEÇİRME VAKASI KADAR UTANÇ VERİCİDİR”
PKK’lı bir teröristin Lice’de askeri birlikten Türk Bayrağını indirmesi ile ilgili hükümetin çözün süreci politikalarını eleştiren Özcan Yeniçeri, “Bayrağın indirilmesinden, çözüm süreci paranoyasına kapılan ve bundan dolayı bölgedeki askerin, polisin ve valinin elini kolunu bağlayan iktidar birinci derecen sorumludur. Diğer sorumlular ise komutanlığın sınırlarını çiğneten, kuleye teröristin tırmanmasını adeta seyreden ve bayrağın indirilmesini engellemeyenlerdir. Bölgedeki askeri ve sivil görevliler AK Parti iktidarının baskısı altında ne kendilerini ne kışlalarını ne de bayraklarını koruyamaz hale gelmiştir. Askeri birliğin içine girilerek Türk Bayrağının indirilmesi, askerin başına geçirilen ikinci çuval vakası olarak nitelendirilebilecek kadar utanç vericidir” ifadelerini kullandı.

“TÜRKMENLER KATLİAM ALTINDA”
Terör örgütü IŞİD’in Irak’ta Musul’u ele geçirdiğini, hedefinde ise Kerkük ve Türkmenlerin yaşadığı bölge olduğunu ifade eden Özcan Yeniçeri, “Türkmenler bölgede yeni bir katliam, göç ve zulüm tehdidi altındadır. Bölgede durum vahametin ötesinde acildir” diye konuşarak, IŞİD terör örgütünün vahşi cinayetler işleyen bir örgüt olduğunu hatırlattı. Yeniçeri, “IŞİD, Irak’tan ve diğer devletlerden daha çok Türkiye’nin sorunu haline gelmiştir. Türkiye müdahale etmezse yarın İran’ın müdahalesine rıza göstermek zorunda kalacaktır” şeklinde konuştu.
(İHA)