BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Bütün otoyollar OGSleniyor

OGS 'siz otoyol kalmayacak. Bakanlık projeye hız verdi.

Abone ol

Ulaştırma Bakanlığı, zaman ve paradan tasarruf sağlayan Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) olmayan otoyol bırakmayacak.

Ulaştırma Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, otoyol projelerine hız veren Bakanlık, araç geçişlerini kolaylaştırma çalışmalarına da ağırlık verecek. Bu kapsamda, otoyol kullanıcılarına zaman ve paradan tasarruf sağlayan OGS sisteminin daha da yaygınlaştırılması planlanıyor.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımıyla geçen yıl yapılan İstanbul'un Ulaşım Sorunları Zirvesi'nde alınan karar doğrultusunda Nisan ayından itibaren Boğaz Köprüsü'nden nakit geçiş gişeleri kaldırıldı, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde ise nakit ödeme gişesi 4'e düşürüldü. Buna paralel olarak diğer otoyollarda da OGS ve Kartlı Geçiş Sistemi'ne (KGS) uygun gişeler oluşturuldu.

Ulaştırma Bakanlığı, araç yoğunluğunun yanı sıra, akaryakıt, iş gücü ve işletme kayıplarının ortadan kaldırılmasına katkı sağlayan bu sistemleri 2008 yılında da yaygınlaştırmayı sürdürecek. Sistemlerin tüm otoyollarda yaygınlaştırılması çalışmaları kapsamında otoyolu bulunan bütün bölgelerde KGS sistemi kuruldu.

Öte yandan, otoyol ve köprülerde sadece OGS sisteminin uygulanması halinde trafik akışının daha da hızlandırılabileceği belirtildi. OGS cihazının ücretinin daha da düşürülmesi ya da ücretsiz hale getirilmesi halinde cihazın tüm araç sahipleri tarafından alınabileceği, bunun da trafik akışına olumlu katkı sağlayacağı kaydedildi.