BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,75
ALTIN 2.436,52
HABER /  GÜNCEL

İlk milli savaş gemisi geliyor

Milli imkanlarla savaş gemisine başlandı. İlk geminin denize iniş tarihi belli.

Abone ol

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç, milli imkanlarla savaş gemisi yapmak için yürüttükleri ''MİLGEM'' projesi çerçevesinde ilk geminin 27 Eylül 2008 tarihinde denize indirileceğini, ikinci geminin de yapımına başlanacağını bildirdi.

Metin Ataç, Türkiye'nin Akdeniz'de de bir güç merkezi haline gelmeye başladığını, milli menfaatlere zarar verecek çalışmaları engellemeye çalıştıklarını vurgulayarak, güçlü olmak için Türk Deniz Kuvvetleri'nin, savunma sanayisinin milli kaynaklara dayandırılması gerektiğini ifade etti. Oramiral Ataç, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Savunma sanayisinin gelişmesi hususunda malzeme sergileri açtık. Geçtiğimiz 2006 yılında 1200 malzemeden oluşan sergi açtık ve 1,2 milyon dolar gelir elde ettik. Bu yıl da açacağız. Araştırma-geliştirme konularına büyük önem veriyoruz. Milli imkanlarla savaş gemisi yapmak için 'MİLGEM' adlı projemiz var. 27 Eylül 2008 tarihinde birinci gemiyi denize indirirken ikinci geminin yapımına başlamış olacağız. Yeni tip denizaltı projesinde ise 6 adet hedefleniyor. Denizaltıların modernizasyonunu da kendimiz yapacağız.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıldönümüne ilişkin olarak tasarladığımız bazı çalışmalar sürüyor. 16 yeni Sikorsky daha alacağız ve mevcut sayımız 24'e ulaşacak. Milli torpido yapımı çok zor, ancak yapacağız. Dünyada torpido yapan şirketlerin sayısı 4'ü geçmez. Geçtiğimiz hafta Kore'de idim. Onlarla torpido için konuştuk ve bazı tekliflerimiz oldu. Bu konuda önemli adımlar atacağımıza inanıyorum. Erdek'te kurduğumuz Milli Deniz ve Eğitim Sahası'nda çok başarılı çalışmalar yapıyoruz.''