BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Bütün deliller PKK'yı gösteriyor!

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Hakkâri'deki saldırıya ilişkin tüm verilerin aynı adresi gösterdiğini söyledi.

Abone ol

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Hakkâri'deki saldırıya ilişkin yeni gelişme olup olmadığının sorulması üzerine, olaya ilişkin bütün incelemelerin, bütün verilerin, bütün delillerin, önceki terör olayları ve benzer olaylarla yapılan mukayeselerin aynı adresi gösterdiğini vurguladı.

Sabah gazetesinin haberine göre, saldırının PKK tarafından gerçekleştirildiğine ilişkin kanaatlerinin pekiştiğini ifade eden Atalay, "Dün yeni gelişen bir iki bilgi var. Bir iki vatandaşın güvenlik birimlerimize beyanları var. Onları da değerlendirdik, o yöndeki kanaat daha da pekişti. Şu anda söyleyeceğim bu" dedi. Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü:

HESABINI KİM VERECEK

"Basında gördünüz olay mahallini. Görüntüler var, biz o görüntüleri daha büyük çekilmiş fotoğraflarla gördük, o minibüsün ne hale geldiğini. Oradaki bütün delilleri bulmak, değerlendirmek çok ciddi iş. Çok ayrıntılı bir çalışma sürdürülüyor. Ancak olay yeri inceleme ekibimizin, başsavcımızın olay yerine intikalinden önce olay yerine müdahale de olmuş. O da olay yeri incelemesinde bazı zorluklar çıkarıyor."

Bakan Atalay, saldırıdan yaralı kurtulan 15 aylık Z.K.'nin iki bacağının da fonksiyon görmeyecek durumda olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Dünkü basında vardı, Z.'nin fotoğrafları. İki bacağı da artık fonksiyon görmeyecek durumda ve daha 15 aylık bebek nasıl yaşayacak, bunun hesabını kim verecek, Tabii bu tür olayları geride bıraktıklarıyla değerlendirmek lazım. Kimler onu yaptıysa, biz onların peşindeyiz."

Öte yandan İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Ünsal Özgen, Z. bebeğin bacaklarının fonksiyonlarını yitirdiğini söylemek için erken olduğunu söyledi. Bacaklarında çok sayıda kırık ve ezilmeyle hastaneye gelen Z'nin ameliyata alındığını hatırlatan Prof. Dr. Özgen, kırık ve eziklerin kaynaması için bir sürece ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Z. BEBEĞİN ZAMANA İHTİYACI VAR

Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Ünsal Özgen, küçük Z.'nin bacaklarının fonksiyonunu yitirdiğini söylemek için erken olduğunu belirterek, "Z. bebeğin durumunun netleşmesi için biraz zamana ihtiyacı var" diye konuştu.