BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Business Channela polis baskını

Business Channel çok sayıda polis tarafından basıldı. Nedeni neydi?

Abone ol İnternet üzerinden kumar oynadıkları ve oynattıkları öne sürülen, aralarında Business Channel TV Yönetim Kurulu Başkanı Semih Sadi'nin de bulunduğu, çoğu sosyeteye mensup 33 kişi gözaltına alındı.

Ahlak ve Kumar Büro Amirliği ekipleri, bir işyerinde "internet üzerinden kumar oynatıldığı" ihbarı üzerine araştırma başlattı. Ekipler, 3 ay süren teknik ve fiziki takip sonucu, savcılık izniyle dün saat 05.00 sıralarında operasyona başladı. Aralarında Business Channel TV binasının da bulunduğu dokuz adrese eşzamanlı olarak baskın yapıldı. Aralarında Semih Sadi'nin de bulunduğu 33 kişi gözaltına alındı.

Bilgisayarlara el konuldu

Yapılan aramalarda suç unsuru taşıdığı belirtilen 27 bilgisayara el konuldu. Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorguya alınan şüphelilerin, internette kurdukları sitede kumar oynadıkları ve oynattıkları iddia edildi. Site üyelerinin profillerinin incelendiği ve gerçek kimlikleri belirlenen şüpheliler hakkında işlem yapılacağı belirtildi. Soruşturma kapsamında gözaltı sayısının artabileceği bildirildi