BIST 10.701
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.423,11
HABER /  GÜNCEL

Bu grev onur meselesi oldu

Telekom'da greve giden işçilere ödeme.. Türk-İş'ten büyük destek..

Abone ol

Türkiye Haber-İş Sendikası, yarından itibaren grevdeki Türk Telekom işçisine yaklaşık 1000'er YTL ödeme yapacak. Alınan bilgiye göre, Türk-İş, grevdeki işçilere yapılacak ilk ödeme için Türkiye Haber-İş Sendikası'nın talebi doğrultusunda hazırlıklarını büyük ölçüde tamamladı.

Buna göre, sendikanın ihtiyacı doğrultusunda yaklaşık 25 milyar YTL'lik bir kaynak oluşturularak yarın yapılacak ödeme öncesi Türkiye Haber-İş'e aktarılacak. Sendikanın grevdeki üyelerine yapacağı ilk ödemenin, bazı işçilere yerleşim biriminin konumuna bağlı olarak Cuma günü ulaşabileceği belirtildi.

Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk-İş'e bağlı sendikaların oluşturulan fona katkı vermeye başladıklarını ve Türkiye Haber-İş'in işçilere yapacağı ilk ödeme konusunda bir problem bulunmadığını söyledi.

''İşçinin parası işçiye gidecek. Bugüne kadar oluşturulan birikim zor gününde işçinin ihtiyacı için kullanılacak'' diyen Kılıç, Türk-İş'e bağlı sendikaların gücü oranında gayrimenkul karşılığı kaynak sunma ya da doğrudan fona katkı verme yoluyla Türkiye Haber-İş'e destek vereceklerini belirtti.

Kılıç, şunları kaydetti: ''Grev dayanışmasında işçiden kesilen aidatlar zor günde desteğe dönüşecek. Gayrimenkulleri için sendikaları eleştirenler de bu süreci iyi izlemeli. Sendikaların malları, mülkleri bugünler içindir. Sendikaların üyelerinden aldıkları aidatlar, bugünlerde dayanışmada kullanılmak içindir. Bir kez daha vurguluyorum, bu grev Türkiye Haber-İş'in değil, Türk-İş'in grevidir. Türk-İş ve Türk-İş'e bağlı sendikalar bu süreçte büyük bir imtihan verecektir. Grev sendikamızın talepleri doğrultusunda sonuçlanana kadar maddi ve manevi tüm gücümüzle Türkiye Haber-İş Sendikası'nın ve Türk Telekom işçisinin yanında yer alacağız.''

Türkiye Haber-İş Genel Başkanı Ali Akcan da grevdeki işçinin mağduriyetini önlemek için çeşitli imkanları kullanarak bir kaynak yarattıklarını ve üyelerini mağdur olmaması için ilk ödemeye yarın başlayacaklarını söyledi. Akcan, ''Sendikamızın neyi var, neyi yok üyelerinin hizmetindedir. Bu grev başarıyla sonuçlanana kadar üyelerimizi muhannete muhtaç etmeyeceğiz'' dedi.