BIST 9.797
DOLAR 32,58
EURO 35,03
ALTIN 2.457,71
HABER /  DÜNYA

Bushtan yeni itiraf

Daha önce 8 yıllık yönetimine dair en büyük pişmanlığını açıklayan ABD Başkanı Bush, itiraflarını sürdürüyor.

Abone ol

Daha önce 8 yıllık yönetimine dair en büyük pişmanlığının, Irak'ın kitle imha silahlarıyla ilgili yanlış istihbarat olduğunu söyleyen ABD Başkanı George W. Bush, veda turlarında bir diğer üzüntüsünü açıkladı. Bush, bu kez de Irak'taki Ebu Garib cezaevindeki işkence vakalarının en büyük hayal kırıklığı olduğunu belirtti.

Başkan Bush'un görev süresi 20 Ocak'ta dolacak. Beyaz Saray'dan ayrılmaya hazırlanan Bush, televizyon ve medya aracılığıyla geçmişiyle hesaplaşıyor.

NBC kanalına özel röportaj veren Bush, görevi sırasında bazı hayal kırıklıkları olduğunu belirtti ve Irak'ın başkenti Bağdat'taki Ebu Garip hapishanesinde yaşanan işkence vakalarını hatırlattı:

"Ebu Garip hapishanesindeki işkence vakası çok büyük bir hayal kırıklığıydı. Ben orada değildim ama Amerikan ordularının komutanıydım. Orada yaşanan vaka, ABD'nin ve ABD ordusunun imajını çok kötü şekilde etkiledi."

Bush, icraatlarını ise savunarak, tarihin kendisini haklı çıkaracağından umutlu olduğunu söyledi:

"Ben, tarihin benim yaptıklarım için 'Bush iyi bir iş yapmış' diyeceği konusunda umutluyum. Ama stratejik açıdan bakıldığında, ben bölgenin özgürleştiği fikrine de umutla bakıyorum. İnanıyorum ki, bütün konular iyi şekilde analiz edilirse, benim ne yapmaya çalıştığım çok iyi anlaşılacaktır."

İsrail-Filistin sorununa da değinen Bush, başkanlığı döneminde bu konuda sonuca ulaşmak istediğini ancak başarılı olamadığını söyledi:

"Orada sınırları çizilmiş bir devlet oluşmadan görevden ayrılmak istemezdim. İki devletli çözüm Filistin-İsrail sorununa çözüm getirecektir."

Ebu Garib, 2004 yılında Amerikan askerlerinin cezaevindeki Iraklı tutuklulara yaptığı işkence fotoğraflarıyla gündeme gelmişti.

Kaynak: CNNTürk