BIST 10.083
DOLAR 32,50
EURO 34,85
ALTIN 2.439,23
HABER /  DÜNYA

Bushtan Türk terörist örneği

Bush, El Kaide terör örgütünden söz ederken, "Türk terörist" örneği verdi.

Abone ol

ABD Başkanı George W. Bush, İngiltere’deki saldırı girişimlerinden sonra ABD’de de “benzeri görülmemiş" bir saldırının meydana geleceği yönündeki istihbarat raporlarının ardından dün terör örgütü El-Kaide ile mücadele hakkında açıklamalarda bulundu.

Bush, Irak’a asker gönderilen bir hava üssünde yaptığı açıklamada, son zamanlarda Irak’tan çekilme konusunda yoğunlaşan baskılara da cevap verdi. Irak’taki El-Kaide örgütünün yabancı kaynaklı olduğunu, kurucusu Ebu Musab Ez Zerkavi’nin geçen haziran ayında öldürüldüğünü söyleyerek, El Kaide için “Hem ABD halkı hem de Irak halkı için bir numaralı düşmandır. Irak’taki intihar saldırılarının yüzde 80-90’ı bu örgüt tarafından gerçekleştirilmektedir. Örgüte karşı verdiğimiz mücadele sürüyor. Bu çerçevede geçen ay Irak’ın kuzeyinde Türk terörist Mehmet Yılmaz öldürülmüştür" diye konuştu.

Bush, teröristin adını verdiği ve Türk olduğunu vurguladığı konuşmasında bu örgütü yok edeceklerini ve Irak’ı onlar için bir cennet olmaktan çıkaracaklarını kaydetti.