BIST 10.174
DOLAR 32,26
EURO 35,09
ALTIN 2.458,61
HABER /  POLİTİKA

Bingöl neden AK Parti dedi?

Seçimde en ilginç oy oranı Bingöl'den çıktı. Bingöl halkı sebebini açıkladı...

Abone ol

22 Temmuz seçimine Bingöl damgasını vurdu. AK Parti, yüzde 71 ile Türkiye rekorunu Bingöl’de kırdı. Bölgedeki en büyük rakibi DTP’lilerden bile AK Parti’ye kayış oldu. Seçime bağımsızlarla giren DTP’den 4 bin oy AK Parti’ye gitti. Peki bu patlamanın nedeni ne?

Bingöl halkı cevapladı;

KAHVEDE, CAMİDE, TAZİYEDE 
Bingöl sokaklarında 44 yaşında ve işsiz olduğunu söyleyen Şeref Varol Gürses bunu şöyle yorumluyor: ’Turgut Özal dağdaki çobanın bile beynini açtı, Erdoğan ise o beyinlerin içine girdi. Halka yakın siyaset yaptı ve kazandı. Kahvede, camide ve taziyede hep yanımızda oldu. Halk huzur ve barış istiyor.“ Gürses’e soruyoruz, ’Peki K. Irak operasyonuna izin verilmemesi etkili oldu mu?’ Cevabı ilginç: “Onlar politika. Paşam, Erdoğan’la Dolmabahçe’de o konuyu konuşup, tatlıya bağladı.”

2002'DE DEHAP ŞİMDİ AK PARTİ
40 yaşındaki Harun Akgönül ise, cumhurbaşkanlığı seçimi yüzünden AK Parti’ye oy attığını söylüyor: “Abdullah Gül’ün eşinin başı kapalı diye izin vermediler. Benim eşimin de başı kapalı. Cumhurbaşkanını gavurdan mı seçeceğiz? Atatürk’ün annesi de başörtülüydü.” 

DEĞİŞTİR AMPÜLLER PATLAYACAK! 
Aslında Bingöllüler AK Parti iktidarı döneminde çok büyük hizmetler almadıklarını söylüyor. Bu yüzden 3 milletvekilini birden değiştirdiler. Çiftçi Ömer Çelik (40) bunu şöyle anlatıyor: “Ampullerin mumu düşük geldi. 50 mumluktu onlar. Başbakan’a ’Değiştir ampuller patlayacak’dedik. O da bize 150 mumluk ampul yolladı. Biz de bizi dinleyen Erdoğan’a mührü bastık.”