BIST 10.138
DOLAR 32,28
EURO 34,98
ALTIN 2.458,72
HABER /  DÜNYA

Bushtan ilginç açıklamalar

ABD Başkanı George Bush ve Dışişleri Bakanı Rice'tan birbirinden ilginç açıklamalar!

Abone ol

ABD Başkanı George Bush, Irak'tan Amerikan askerlerinin çekilmesinin ''teröristlere yeni bir sığınak sağlayacağını'' söyledi.

Bush, haftalık radyo konuşmasında, Irak'tan erken çekilmenin teröristlerin işini kolaylaştıracağını ve bunun, ABD'ye daha yıkıcı saldırı düzenlemeleri için teröristlere yeni imkanlar ve planlarını maddi olarak desteklemek için petrolden gelen zenginliklerle Orta Doğu'da yeni bir sığınak sağlayacağını belirtti.

''ABD buna izin veremez'' diyen Bush, Irak savaşını eleştirenleri bir kez daha ''düşmanın propaganda oyununa gelmekle'' suçlayarak, nerede olursa olsun ABD'nin düşmanlarıyla savaşacağı konusunda kararlı olduğunu kaydetti. ''Amerikan vatandaşlarını korumanın en iyi yolunun tüm dünyada düşmana karşı savaşmak'' olduğunu belirten Bush, ''teröristlere karşı zafer kazanıncaya dek savaşın devam edeceğini'' ifade etti.

Bu arada ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice da Wall Street Journal gazetesine yaptığı açıklamasında, Irak'ta ABD varlığının bölgede İran'ın büyüyen etkisini karşılamak için gerekli olduğunu söyledi. Rice, ''Günlük hayatlarında İran'ın etkisini istemeyen Iraklıların zaferi için tüm gücümüzle mücadele etmemiz gerekir'' dedi.