BIST 9.882
DOLAR 32,46
EURO 34,84
ALTIN 2.447,50
HABER /  GÜNCEL

Bushtan Erdoğana mektup var

ABD Başkanı Bush'tan Erdoğan'a mektup geldi. İlginç ifadelerin olduğu mektubun içeriği sözde soykırıma yönelikti.

Abone ol

ABD Başkanı c, Başbakan Erdoğan’a, 15 Nisan tarihli mektubunda ABD Kongresi’ndeki Ermeni soykırım kararına ilişkin süreç hakkındaki değerlendirmelerini iletti. Erdoğan’ın kendisine Mart ayında yolladığı mektuba atıfta bulunan Bush, “Kongre’den geçecek böyle bir kararın Türk-ABD ilişkilerine vereceği zarar konusundaki kaygılarınızı, endişelerinizi ben de paylaşıyorum” ifadesini kullandı.


Mektuptaki ilginç cümle
Bush mektubunu, “Kongre’deki karar tasarısı dahil olmak üzere, ikili ilişkilerimize zarar verebilecek gelişmeleri engellemek için çalışmaya devam edeceğimizden emin olmanızı dilerim” ifadesiyle sonlandırdı.

Bu cümlede yer alan bir ifade ise, Türk diplomatlar tarafından, Bush’un Türkiye ile ilişkiler kurma konusundaki çabasının “sadece soykırım kararını engellemekle sınırlı olmadığı” olarak yorumlandı. ABD Başkanı’nın “Kongre’deki karar tasarısı da dahil olmak üzere...” ifadesini kullanmış olması Ankara’da, Washington yönetiminin, iki ülke arasında “sıkıntı yaratan daha başka konularda da” adım atmayı sürdüreceği konusunda “verilmiş bir söz” olarak algılandı