BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,13
ALTIN 2.303,58
HABER /  GÜNCEL

Dünya tarihini değiştiren 10 olay

Dünya tarihi son 800 yılda pek çok önemli olaya tanıklık etti. Peki tarihin kaderini değiştiren belli başlı olaylar nelerdi?

Abone ol

Dünyamız, milyarlarca yıllık ömründe pek çok önemli olayı gördü geçirdi. Bunların bir kısmını duyduk, bir kısmını tarih kitaplarından okuduk, bir kısmına da şahit olduk. Dünyanın son 800 yılda tanık olduğu olayları, “Tarihi Değiştiren Olaylar” kitabında bir araya getiren Ali Çimen, Magna Carta’dan 11 Eylül’e kadar 29 olayın derlemesini sunuyor.

Geriye doğru 10 önemli olay

Dünya tarih’in en büyük terörist saldırısı ile sarsıldı, tarih yeniden yazılmaya başlandı ‘11 Eylül 2001’, koyun Dolly’den Hitler’in ikizine giden fantastik yol ‘klonlama’, Sovyetler Birliği’nin dağılması, Soğuk Savaşın taşlaşmış hali ‘Berlin duvarının yıkılışı’, 48 bin yıl yaşayacak olan hayalet ‘Çernobil’, Ortadoğu’da dengeler değişti;

Amerika ile İran sürekli düşman oldu ‘İran İslam Devrimi, rehine krizi’, dünya siyasi literatürünü zenginleştiren skandalların anası ‘Watergate’, öğrenci olayları ve ‘68 kuşağı efsanesi’, dünya 14 gün boyunca hop oturup hop kalktı, nükleer savaşın eşiğinden dönüldü ‘Küba füze krizi’, Yeni bir dönem başlıyor: Uzayda ilk insan ‘Yuri Gagarin’.

Aktuel