BIST 10.644
DOLAR 32,21
EURO 35,10
ALTIN 2.499,13
HABER /  DÜNYA

Bush köşeye sıkıştı!

Son dönemde ülkesinde de popülaritesi en alt düzeye inen Bush köşeye fena sıkıştı... Bakın Bush'un isteği ne...

Abone ol

Son dönemde Irak Savaşı’ndaki kötü gidişat nedeniyle ülkesinde de popülaritesi en alt düzeye inen ABD Başkanı George W. Bush, ABD Kongresi üyelerinden, Irak’a ek asker gönderme projesine destek istedi.

ABD başkanlarının geleneksel olarak her yıl Kongreye hitabı çerçevesinde "Birliğin Durumu" adı verilen bir konuşmayı, Demokrat Partinin devraldığı ABD Kongresinde yapan Bush, "Irak’ta başarısız olamayız. Siz başarısızlığa oy vermediniz" dedi.

11 Eylül saldırılarının ardından, Amerikan halkının güvenliği için Orta Doğu’ya demokrasi getirilmesinin öneminin arttığını söyleyen Bush, "Halen bu savaşın sonucunu şekillendirme gücünü elimizde bulunduruyoruz. Kararlılığımızı sürdürelim ve olayları zafere çevirelim. Şimdi Irak’ta yeni bir strateji izliyoruz. Bu plan, Irak hükümetinden daha fazla şey talep ediyor ve Irak’taki askerlerimizin sayısını artırıyor. Bizim amacımız, hukuk kurallarına uyan, halkının haklarına saygılı, güvenlik sağlayan ve terörizmle savaşta müttefik olan demokratik bir Irak" dedi.

Bu amaca ulaşmak için Irak hükümetinin, başkentindeki mezhebe dayalı şiddeti durdurması gerektiğini bildiren Bush, "Ancak Iraklılar henüz bunu kendileri yapabilecek kapasitede değil. Bu nedenle de Irak’ta 20 binden fazla takviye asker gönderiyoruz. Bunların büyük bir kısmı Bağdat’a gidecek ve Irak güçlerine, belli bölgelerin güvenliğinin sağlanmasında yardım edecek, ayrıca Irak ordusu içine danışman olarak yerleştirilecek" dedi.

Bush, ayrıca Anbar’a da 4 bin ABD deniz piyadesi göndereceklerini ve buradaki El Kaide teröristlerinin temizleneceğini kaydetti. Bush, "Biz El Kaide’yi, Afganistan’daki sığınağından gidip Irak’ta yeni bir sığınak bulsun diye temizlemedik" dedi.