BIST 10.644
DOLAR 32,26
EURO 35,11
ALTIN 2.505,24
HABER /  GÜNCEL

En kolay tetikçi Trabzonda

Uzman pedagog Adem Solak, Türkiye'de en kolay tetikçi bulunabilecek ilin Trabzon olduğunu iddia etti.

Abone ol

Çocuk ve suç konusunda uzman pedagog Adem Solak, Türkiye'de en kolay tetikçi bulunabilecek ilin Trabzon olduğunu iddia etti. Karadeniz Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim görevlisi Solak, aynı zamanda cezaevinde terapist olarak görev yapıyor.

İstanbul'da Hrant Dink için cenaze töreni yapıldığı saatlerde Trabzon'da da cinayet kınandı.
Rahip Santaro cinayetini işleyen O.A. ile cezaevinde 8 ay konuşan Adem Solak, izlenimlerini de "Küresel Yolda Papaz Cinayeti Örgüt mü Din mi Felsefe mi?" adlı kitapta toplamıştı.

Trabzonlu olan Solak, "Bir Edirne, Bursa ya da Denizli gibi diğer vilayetlere göre Trabzon'dan tetikçi bulmak daha kolaydır. Şehrin insanının sosyolojik özelliğiyle, işsizlik birleşince böyle bir yapı ortaya çıkıyor." diyor. Rahip Santaro ve Hrant Dink cinayetiyle "yabancılara ve azınlıklara karşı işlenen cinayetlerin" adresi haline gelen Trabzon'dan benzeri yeni eylemcilerin çıkabileceğini söyleyen Adem Solak, tesadüf olmayan bu duruma karşı tedbir alınmasını istedi.

Solak'a göre şehrin insanı ikinci olmayı sevmeyen, yolda başka bir araç tarafından sollanmayı hazmedemeyen, lider özellikli, gözüpek bir yapıya sahip. Ancak spor sahası bulunmayan, işsiz, olaylara düşünmeden anında tepki veren gençler, bu yönleriyle 'kandırılmaya ve suç işletilmeye' açık. 22 yıldır Trabzon cezaevlerinde terapistlik yapan Solak "Niye Trabzon?" sorusuna şu cevabı veriyor: "Kabadayısı bol bir şehiriz. Herkes silahla çocukluğunda tanışıyor. Coğrafyasından dolayı cesur, sonunu düşünmeden hareket eden, dinamik bu gençlere bir ideal, bir kültür verilemeyince serseri mayın gibi ortalıkta dolaşıyorlar. Bu yönüyle suç işletilmeye daha yatkın insanlar burada yaşıyor."

Haber: Fahri Öztoprak
Kaynak: www.zaman.com.tr