BIST 10.188
DOLAR 32,36
EURO 34,68
ALTIN 2.394,46
HABER /  DÜNYA

Bush çekilmeyi düşünüyor

ABD Başkanı Bush, Irak'taki Amerikan birliklerinin çekilmesi için önerileri izliyor

Abone ol

ABD Başkanı George W. Bush, Irak'taki Amerikan birliklerinin çekilmesi konusunda, ABD'nin Irak'taki komutanı Orgeneral David Petraeus'un önerilerini izleyecek.

Bush'un, Irak'tan asker çekilmesiyle ilgili olarak, Amerikan ulusuna sesleneceği konuşmanın metninin bir bölümü Beyaz Saray tarafından yayımlandı. Bush'un konuşmasında, Orgeneral Petraeus'un önerilerini destekleme kararı aldığını ve Amerikalılardan kendisine katılmalarını istediğini söyleyeceği belirtiliyor.

Orgeneral David Petraeus, ABD Kongresinde 4 gün önceki konuşmasında, gelecek yaza kadar Irak'tan yaklaşık 30 bin Amerikan askerinin çekilmesini öngördüğünü söylemişti. Petraeus, 2 bin Amerikan deniz piyadesinden oluşan bir grup askerin, bu ay sonuna doğru Irak'tan çekileceğini, ardından Aralık ortasında 3 bin 500-4 bin askerin daha çağrılacağını, Temmuz 2008'e kadar da çekilen asker sayısının 30 bini bulmasını beklediğini belirtmişti.

Bush'un konuşmasında, Irak hükümetinin, Irak'taki topluluklar arasında uzlaşmaya varılması ve siyasi ilerlemenin tamamlanması için kararlı davranması gerektiğini vurgulayacağı da belirtiliyor.