BIST 10.541
DOLAR 32,28
EURO 35,01
ALTIN 2.476,10
HABER /  DÜNYA

Bush İranı vuracak iddiası

ABD'nin FoxNews televizyonu, Bush'un İran'ı vurma planı yaptığını iddia etti.

Abone ol

ABD'nin FoxNews haber televizyonu, nükleer programından dolayı İran'a karşı uygulanan yaptırım rejiminin başarısızlığa uğradığı yönünde Başkan George W. Bush yönetiminde kanı oluştuğunu ve bu çerçevede İran'ın havadan vurulmasının da içinde yer aldığı askeri seçeneklerkonusunda Washington'da çalışmaların başlatıldığını öne sürdü.

FoxNews, kilit bir gelişme olarak Almanya'nın, İran'a karşı sert ve yeni yaptırımlara katılmayacağını geçen hafta müttefiklerine bildirdiğini ve bu durumun, Bush yönetimince, yaptırımların başarısızlığa uğradığı şeklinde değerlendirildiğini kaydetti.

Özellikle tartışılan iki planın, İran'ın havadan vurulması ve bu ülkenin limanlarının bloke edilerek petrol ihracatı yapmasının engellenmesi olduğukaydedildi.

İran'ın nükleer programına ilişkin krizin diplomatik yöntemlerle çözülmesi girişimi, ABD Dışişleri Bakanlığının üç numaralı ismi Bakan Yardımcısı NickBurns tarafından geliştirilmiş ve Bakan Condoleezza Rice tarafından da tamamen desteklenmişti. Ancak şimdi sertlik yanlıları görüşünün, Burns'un planına karşı ağırlık kazandığı belirtiliyor.