BIST 10.209
DOLAR 32,35
EURO 34,77
ALTIN 2.397,95
HABER /  DÜNYA

Pakistanda ölü sayısı artıyor

Pakistan'da ordu kantinine düzenlenen intihar saldırısında ölen asker sayısı artıyor

Abone ol

Pakistan'ın sorunlu kuzeybatı bölgesindeki Gaze Terbela'da bir ordu kantininde düzenlenen intihar saldırısında ölen askerlerin sayısının 15'e yükseldiği bildirildi.

Adlarının açıklanmasını istemeyen güvenlik yetkilileri, intihar eylemcisinin aracıyla, karşı terörizm acil tepki gücü tarafından kullanılan yüksek güvenlikli üssün içinde bulunan kantine girmeyi başardığını ve askerlerin yemeklerini yediği sırada bombalarını infilak ettirdiğini kaydetti.

Saldırıda 11 askerin de yaralandığı belirten yetkililer, kurbanların, ülkenin çeşitli yerlerinde militanlara karşı düzenlenen operasyonlara katılan ordunun Karar Komando Grubu'na bağlı olduklarını söyledi. Bu arada, ordu sözcüsü Tümgeneral Vahid Erşad, Pakistan'ın Geo televizyonuna yaptığı açıklamada, saldırıdaki ölü ve yaralı sayısını teyit etti, ancak patlamanın nedeni konusunda bilgi vermedi.

Sözcü, patlama nedeninin, ilk incelemelerin tamamlanmasından sonra açıklık kazanacağını belirtmekle yetindi. Ordu sözcüsü ilk açıklamasında, saldırıda 10 askerin öldüğünü bildirmişti.