BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,81
ALTIN 2.415,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Buse Sarıyağ'ın cenazesinde duygulu anlar

Halkalı'daki patlamada hayatını kaybeden Buse Sarıyağ'ın babası Ünal Sarıyağ Vatan Sokak'taki evlerinin önünde kurulan çadırda taziyeleri kabul etti.

Abone ol

İstanbul Halkalı'da askeri servis aracına düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybeden 17 yaşındaki Buse Sarıyağ'ın babası Ünal Sarıyağ, ''Yıllarca benden ve silah arkadaşlarımdan kaçtılar, bundan sonra da kaçmaya devam etsinler'' dedi.

Halkalı'daki bombalı saldırıda hayatını kaybeden Buse Sarıyağ'ın (17) babası Ünal Sarıyağ, dedesi Mustafa Elber ile akrabaları, Vatan Sokak'taki evlerinin önünde kurulan çadırda taziyeleri kabul etti.

Akrabaları ve silah arkadaşlarınca teskin edilen baba Ünal Sarıyağ, kendisinin de yıllarca teröristlerle mücadele ettiğini söyledi. ''Yıllarca benden ve silah arkadaşlarımdan kaçtılar, bundan sonra da kaçmaya devam etsinler'' diyen Sarıyağ, kızının hain bir saldırı sonucu hayatını kaybettiğini söyledi.

Teröristleri mertçe kendisinin ve silah arkadaşlarının karşısına çıkmaya davet eden Sarıyağ, şunları söyledi:
''Kızım daha 17 yaşındaydı. Onları sevindirmeyeceğim. Onlara diyeceğim tek şu; O İmralı'daki avukatları aracılığıyla haber gönderip durmasın, erkeklerse çıksınlar gelsinler, ben buradayım. Benim kızımı aldılar.

O bomba düzeneğini yerleştiren kimse gelsin karşıma çıksın. Yıllarca ben bunun mücadelesini verdim. Yıllarca kendime 'karşımdaki düşman kim?' diye sordum. Bütün silah arkadaşlarım burada, yanımdalar. Beni yalnız bırakmadılar. Ama onların leşleri dağda kalıyor, kurtlara yem oluyor.''

17 yaşındaki Buse'nin dedesi Mustafa Elber ise dayanılmaz bir acı içinde olduklarını belirtti. ''Vatan sağ olsun. Büyüttük hain tuzağa gittiler'' diyen Elber, damadının yıllarca dağlarda teröristlerle mücadele ettiğini söyledi.

Buse'nin Sude adında bir kardeşinin olduğunu da ifade eden Elber, ''Ablasını rüyasında görmüş. Ablası ona 'ağlamayın' demiş. O yüzden ağlamıyor'' diye konuştu. Elber, bir gazetecinin Buse'nin yaşasaydı yapmak istediği mesleğe ilişkin sorusu üzerine de, ''Buse subay olmak
istiyordu. Gözünü açtı, askeri elbiseler içinde babasını gördü'' yanıtını verdi.

Taziyeleri kabul eden baba Ünal Sarıyağ'ın güçlükle ayakta durduğu gözlendi. Yakasına astığı kızının fotoğrafını okşayan Sarıyağ, küçük kızı Sude'ye sarılarak zaman zaman gözyaşlarına boğuldu.

Buse Sarıyağ'ın 6 yaşındaki kardeşi Sude Sarıyağ ise ablasını rüyasında gördüğünü ifade ederek, ''Uçakta buraya gelirken ablamı rüyamda gördüm. Bana 'sana bir şey söyleyeceğim sakın benim için ağlamayın. Ben hep sizin yanınızda olacağım' dedi'' diye konuştu.

Cenaze namazı öncesi Buse'nin naaşı Vatan Sokak'taki evlerinin önüne getirildi. Vatandaşlardan helallik alındıktan sonra dualar okundu. Bu esnada Buse'nin 6 yaşındaki kardeşi Sude Sarıyağ'ın bir yakının kucağında "Ablam" diyerek ağlaması duygusal anların yaşanmasını neden oldu. Buse'nin cenazesi daha sonra İstasyon Camii'ne götürüldü.