BIST 10.151
DOLAR 32,38
EURO 34,69
ALTIN 2.397,33
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sel Atakum sahilini bu hale getirdi

Samsun'da sel sularının Karadeniz'e taşıdığı çalı çırpı ve ağaç parçaları Atakum sahillerinin kirlenmesine yol açtı.

Abone ol

Karadeniz'de devam eden sağanak yağış sonucu meydana gelen sel suları büyük zararlara yol açarken, bir yandan da çevre kirliliği oluşturdu.

Birçok ev ve işyerinin sel sularının altında kalması, tarım arazilerinin zarar görmesinin yanında, turizm noktası Atakum ilçesindeki 20 kilometrelik sahil kesiminde büyük kirlilik oluştu.

Islah edilmeyen dere yataklarının taşıdığı çalı çırpı, ağaç parçaları ve çeşitli atıklar Karadeniz'e akarken, akıntı nedeniyle Atakum sahiline vurdu.

Sahil güzergahında büyük ölçüde kirlilik meydana gelirken, belediye ekipleri ise vatandaşların rahat denize girmesi, sahillerin temizlenmesi için çalışma başlattı. Yağışların devam etmesi nedeniyle ise her temizlemenin ardından yeni kirlilik meydana geldi.

Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, Atakum'u turizm noktası olarak ilan ettiklerini ve bu doğrultuda çalışmaların devam ettiğini, belediye olarak turizm tanıtımı ile hazırlıklarının sürdüğünü söyledi.

Bu çalışmalar devam ederken, son günlerde yaşanan sağanak sonrasında yüksek kesimlerden dere yataklarından akan sel sularının sürüklediği atıkların Karadeniz'e aktığını belirten Burma, "Denize gelen pislikler karaya vuruyor. 20 kilometrelik güzergahta kirlilik oluştu.

Belediye ekiplerimiz, vatandaşlarımızın rahat bir şekilde denize girmesi ve sel sularının sürüklediği çalı çırpı odun parçaları ve diğer atıkların temizlemesi için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yaz hazırlığımızı yapmış, temiz bir sahili halkımıza bırakmıştık.

Ama ilçemizde ıslah edilmeyen onlarca dere yatakları var. Bunların bir an önce ıslah edilmesi gerekiyor. Bu da DSİ'nin ve merkezde Büyükşehir Belediyesi'nin görevi. Islah çalışmaları yapılmadığı sürece sel sularıyla birlikte kirlilik yaşanacak. Biz de temizlemek için çalışacağız" dedi.