BIST 10.159
DOLAR 32,22
EURO 35,07
ALTIN 2.472,20
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İzmir'de Işık ve Gölgeler sergisi

Konak Belediyesi, Yunanistan İzmir Başkonsolosluğu ve Yunan Kültür Vakfı işbirliğiyle gerçekleşen, 'Balkanlarda Işık ve Gölgeler' adlı sergiyi açtı.

Abone ol

Konak Belediyesi, Yunanistan İzmir Başkonsolosluğu ve Yunan Kültür Vakfı işbirliğiyle gerçekleşen, "Balkanlarda Işık ve Gölgeler" adlı sergi, Güzelyalı Kültür Merkezi Sanat Galerisi'nde sanatseverler ile buluştu.

Serginin açılışına Yunanistan Başkonsolosu Hara Skolarikou, Romanya İzmir Başkonsolosu Mirceo Neata,Sırbistan İzmir Fahri Konsoloslu Metin Akdurak , İngiltere İzmir Başkonsolosu Anthony Willy Buttıgıeg,CHP Konak İlçe Başkanı Aytekin Tunus,Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, serginin küratörü Magdalena Mıchalıdou,belediye meclis üyeleri Mustafa Dal,Nejat Akıncı,Erol Eraydıncık ve sanatseverler katıldı.

4 Temmuz tarihine kadar açık kalacak olan sergi sekiz Balkan ülkesinden, sekiz fotoğraf sanatçısının eserlerinden oluşuyor.

Sergide Türkiye'yi uluslararası çalışmalarıyla tanınan fotoğraf sanatçısı Timurtaş Onan temsil ediyor.Serginin açılış konuşmasını yapan Yunanistan Başkonsolosu Hara Skolarikou," Türk-Yunan ilişkilerinde olumlu ilerleme ortamı içerisinde düzenlediğimiz "Işıklar ve Gölgeler" sergisini, İstanbul ve Ankara'nın ardından İzmirli sanatseverlerle buluşturduk Sergimizde Türkiye ve Yunanistan dışında Arnavutluk, Bulgaristan, Sırbistan, Bosna-Hersek, Hırvatistan ve Romanya'dan fotoğraf sanatçıların eserleri yer alıyor.

Sergimizin amacı, her ülkede fotoğraf sanatçıları ve halk arasındaki diyoloğun geliştirilmesinin yanı sıra Balkan ülkeleri halklarının kendi aralarındaki kültürlerarası diyoloğun ilerlemesidir" dedi.

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan da sekiz ülkede ses getiren ve ilgi odağı olan bir sergiye ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti. Tartan; "Bu sergi dünyada olduğu gibi ülkemizde de ses getirdi. Verdiği tema ve mesaj çok önemli. Kültürün, sanatın ve çağdaşlığın başkenti İzmir'de sergileniyor.

Bu çalışmalar,Türk-Yunan ve Balkan ülkeleri kültür ve sanat ilişkilerinin gelişmesine önemli katkılar sağlar.Genç bir milletvekili iken, Türk-Yunan dostluk grubunu kurmuştuk. O dönemde kültür, sanat, edebiyat ve siyaset alanında dayanışmaların kurulmasına ve gelişmesine katkıda bulunmuştuk.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi, Balkanlarda, barış ve ekonomik dayanışmanın yürekli savunucu olmaya da devam ediyorum. Balkanlarda yaşanan barışa gelecek olan gölgeleri ışıklar ortadan kaldıracak. Kültür ve sanattaki ışık aydınlatacak, barış ve sevgi olarak yansıyacak" diye konuştu.

Sergide; aynı hedef etrafında birleşen fotoğraf sanatçıları Stelios Efstathopoulos (Yunanistan), Nina Nikolova (Bulgaristan), Bevis Fusha (Arnavutluk), Stanko Abadzic (Hırvatistan), Imre Szab? (Sırbistan), Virgil Mlesnita (Romanya), Timurtaş Onan (Türkiye) ve Milomir Kovacevic (Bosna) çalışmaları yer alıyor. Sergi 4 Temmuz gününe kadar gezilebilecek.