BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,07
ALTIN 2.471,04
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

112 sapığı 10 yıl sonunda yakalandı

Samsun'da 10 yıldır 112 Acil Servis'i telefonla arayıp cinsel içerikli sözler sarf ederek taciz ve tehdit ettiği iddia edilen genç yakalndı.

Abone ol

Samsun'da 10 yıldır 112 Acil Servis'i telefonla arayıp cinsel içerikli sözler sarf ederek taciz ve tehdit ettiği iddia edilen genç, polisin takibi sonucu 10 yıl sonunda yakalanarak gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Samsun 112 Acil Servis çalışanları, 10 yıldır psikolojilerini bozan telefon sapığının yakalanmasıyla derin nefes aldı.112 Acil Servis görevlilerinin Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayeti üzerine polis soruşturma başlattı.

Uzun yıllardır bir türlü yakalanamayan ve her defasında şehrin farklı noktalarındaki ankesörlü telefonlardan arayarak 112 Acil Servis personelini cinsel içerikli çirkin sözlerle taciz edip tehdit ettiği iddia edilen Okay S.'nin (27) son olarak Samsun Otogarı'ndan 112 Acil Servis'i araması kendisini ele verdi.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Bürosu ekipleri, güvenlik kamerası kayıtlarından yola çıkarak zanlının bindiği otomobili tespit etti ve ardından da aracın özel bir şirkete ait olduğunu belirledi.

Yapılan araştırma sonucu Okay S., Ahlak Bürosu ekiplerinin takibi sonucu yakalanarak gözaltına alındı. Suçunu kabul ettiği iddia edilen Okay S.'nin bu olaya bekarken başladığını, askere gidip geri geldiğinde devam ettiğini, evlenmesine rağmen bunun kendisinde bir hastalık olması nedeniyle bırakamadığını söylediği öğrenildi.

112 Acil Servis'in 35 görevlisi de polise başvurarak, Okay S.'den şikayetçi oldular. Zanlının sağlık görevlilerini ararken kendi adını kullanmaktan çekinmediği öğrenildi. Gece-gündüz, sabah-akşam demeden sürekli olarak 112 Acil Servis'i telefonla arayıp taciz eden Okay S.'nin 10 yıl içinde aradığı telefon kayıtlarının 100 binlere ulaştığı ve bu kayıtların 112 görevlileri tarafından klasörler halinde polise teslim edildiği belirtildi.

Okay S., "telefonla cinsel taciz, kişilerin huzur ve sükununu bozmak, kamu görevlisini tehdit" suçlarından Samsun Adliyesi'ne sevk edildi.