BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,63
ALTIN 2.418,66
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yağmur ve dolu çiftçiyi perişan etti

Yalova'da etkili olan sağanak yağış ve dolu ekili arazilerde büyük zararlara yol açtı.

Abone ol

Yalova'da etkili olan sağanak yağış ve dolu ekili arazilerde büyük zarara sebebiyet verirken, Ziraat Odası tarafından yapılan incelemede, merkez köylerdeki mahsullerin yüzde 90'ının telef olduğu ortaya çıktı.

Sağanak yağış ve dolu Yalova'da en fazla çiftçiyi vurdu. Ekili alanlarda telefata yol açan yağış sonrası merkeze bağlı Samanlı, Kadıköy, Akköy, Safran ve Hacımehmet köylerinde inceleme yapan Yalova Ziraat Odası ekipleri ortaya çıkan zararı tespit etti.

Bu köylerdeki mahsullerde yüzde 90 oranında zarar meydana geldiğini bildiren Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli, "İlimizde pazar günü saat 17.00 sularında dolu yağışı ve fırtına oldu. Bu felaketten dolayı merkez köylerimizdeki meyve ağaçları, ekinler, sebze bahçeleri ve zeytin ağaçları yüzde 90 oranında zarar gördü. Çiftçimiz perişan" dedi.

Tarım sigortası yaptırmamış olanların devlet tarafından yapılacak maddi yardımdan faydalanamayacağını dile getiren Beşli, "5363 sayılı ve 21.06.2005 tarihli Tarım Sigortaları Havuzu (Tarsim) kurulduğundan beri, tarım sigortası yaptırmayanlara devlet tarafından maddi yardımda bulunulmuyor.

Bu felakette tarım sigortasının önemi bir kez daha ortaya çıkmaktadır. Tüm üreticilerimizin bundan sonra sigorta yaptırması şart olmuştur. Bütün çiftçilerimize geçmiş olsun" şeklinde konuştu.