BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,67
ALTIN 2.410,41
HABER /  GÜNCEL

Bursaspor şampiyonluğa yürüyor!

Süper Lig'de zirve yarışı veren Bursa, 18. haftanın erteleme maçında Kasımpaşa'yı iki golle geçti.

Abone ol

Turkcell Süper Lig'de erteleme maçında Kasımpaşa'nın Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu'nda konuğu Bursaspor'du. Konuk ekip 2-0 kazanarak zirve yarışındaki ayak seslerini kuvvetlendirdi.

Bursaspor'a galibiyeti getiren golleri 11. dakikada Batalla ve 43'te Sercan Yıldırım kaydetti. Bu sonucun ardından Bursaspor ligde puanını 49 yaptı ve ikinci sıraya yükseldi.

TFF Tahkim Kurulu'nun Diyarbakırspor maçına ilişkin olarak lehine ''hükmen galibiyet'' kararını bekleyen Bursaspor kararın bu yönde çıkması durumunda 52 puana yükselerek ligin yeni lideri olacak. 2-0'lık yenilginin ardından Kasımpaşa ise 28 puanda kaldı.

İki takım arasındaki mücadele Turkcell Süper Lig'in 18. haftasında yoğun kar yağışı sebebiyle ertelenmişti. Bursaspor ligde bu performansını sürdürürse Turkcell Süper Lig'de dört büyük takım dışında ilk kez bir ekip şampiyonluk yaşayacak ve bu ligimiz için bir devrim niteliğinde...

Oldukça kötü zeminde oynanan karşılaşmada iki takım futbolcuları da güçlükle ayakta kalabildi. Maçın henüz başında tempo yükselmemişken Bursaspor Batalla ile öne geçti. Bu golden sonra açılan Kasımpaşa ilk yarıda Bursa cephesine çok önemli gol fırsatları tanıdı. Bursaspor teknik direktörü Ertuğrul Sağlam bu kaçan 2-3 önemli şans ile skorun 2-0'a gelemeyişi karşısında yedek kulübesinde oldukça sinirliydi.

PAŞA'YI BİREYSEL HATALAR YAKIYOR

Konuk ekip kendini rahatlatan gole ise oyundan düştüğü bir anda ulaştı. İlk devrenin son çeyreğinde kendi yarı sahasında kalan Bursaspor Kasımpaşa defansında Koray'ın kalecisine yaptığı hatalı geri pasta araya giren ve fırsatçılığını konuşturan Sercan Yıldırım'ın golüyle soyunma odasına 2-0 önde gitti.

İkinci yarı ağırlıklı olarak 2-0'ın avantajı adına topun arkasına geçen Bursaspor oyun oynama şansını Kasımpaşa'ya verdi. Ev sahibi ekipte bu devrede rakip yarı alandaki oyuncu sayısı bir hayli fazlaydı. Bursaspor 48'de Batalla'nın yüzde yüzlük kaçırdığı gol pozisyonu farklı şekilde sonuçlansa belki de maçı büyük ihtimalle devre başında tamamlayacaktı.

BURSASPOR DİRİ, SAKİN, KAPALI

Kapanan ve İtalyan takımlarına benzer bir görüntüde özellikle geri dörtlüde hata sayısını oldukça düşüren futbolcularıyla Bursaspor maçta sürekli diri kalırken, Kasımpaşa'da Yekta'nın girişimleri Bursa ceza sahası üzerine gelmeden sonuçsuz kaldı. 82'de İsmail'in vuruşunda Bursaspor direğe takılırken Kasımpaşalı futbolcuların oyunun bu bölümünde fizik olarakz orlandığı dikkatlerden kaçmadı.

Özetle Bursaspor maçın başında bulduğu golü, Kasımpaşa savunmasında bitmeyen bireysel hatalardan birini değerlendirerek pekiştirdi ve maçın geride kalan dakikalarında kazanma adına diri mücadelesi ve savunmasıyla sonuca gitmesini bildi.

Bursaspor'un kalan maçları şu şekilde: Manisaspor (E), Denizlispor (E), İstanbul B.B  (D), Antalyaspor (E), Gençlerbirliği (D), G.Antepspor (E), Galatasaray (D), Kayserispor (E), Ankaraspor (X), Beşiktaş (E)

Öte yandan Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda Bursasporlu seyircilere ayrılan yerde bir sınırlama olmamasıyla yeşil-beyazlı taraftarlar takımlarını yalnız bırakmadı ve 90 dakika boyunca takımlarına büyük destek verdi.

MAÇIN ÖNEMLİ POZİSYONLARI VE KIRILMA DAKİKALARI BİR SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

11. dakikada Bursaspor 1-0 öne geçti. Çalımlarla Kasımpaşa ceza sahasına yaklaşan Turgay'ın pasında Sercan topu Batalla'ya bırakırken, bu oyuncu da güzel bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-1


14. dakikada Bursaspor ceza sahası önünde topu kontrol eden Murat Erdoğan'ın şutunda, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

43. dakikada Bursaspor, Sercan'ın golüyle ikinci kez Kasımpaşa ağlarını havalandırdı. Ceza sahası sağ çaprazında Batalla'nın baskısında Koray'ın hatalı pası sonrası araya giren Sercan, kaleci Murat Şahin'i de çalımladıktan sonra topu ağlarla buluşturdu: 0-2


Kalan sürede sonuç değişmedi ve karşılaşmanın ilk yarısını Bursaspor 2-0 önde tamamladı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

49. dakikada ceza sahası içinde sağ çaprazdan Sercan'ın ortasında, kale önünde Murat Şahin'le karşı karşıya kalan Batalla, topu kaleciye nişanladı ve Kasımpaşa defansı pozisyonun devamında tehlikeyi uzaklaştırdı.

56. dakikada ceza sahası önünde kazanılan serbest vuruşu Kasımpaşa'da Yekta kullanırken, barajdan dönen topa bu kez Murat Erdoğan çok sert vurdu. Meşin yuvarlak yine baraja çarparak üsten dışarı gitti.

60. dakikada Şahin'in pasıyla ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Sancak'ın şutunda, top kaleci Ivankov'dan döndü.

81. dakikada Ozan İpek'in ortasında, kale önünde Turgay kafayı vurdu. top Murat Şahin'de kaldı.

82. dakikada sağdan hızla Kasımpaşa ceza sahasına giren İsmail'in sert vuruşunda, kaleci Murat Şahin'in de müdahale ettiği meşin yuvarlak, yan direğe çarparak kornere gitti.

84. dakikada Bursaspor ceza sahası sağ çaprazında Barış'ın pasında topla buluşan Yekta'nın çok sert şutunda, meşin yuvarlağı Ivankov güçlükle kornere çeldi.

Bursaspor karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı.

Stat: Recep Tayyip Erdoğan

Hakemler:
Halis Özkahya, İsmail Şencan, Muhittin Gürses 

Kasımpaşa:
Murat Şahin, Keller, Koray, Merthan, Ergün, Yekta, Murat Erdoğan, Emre  (Dk. 60 Barış), Sancak  (Dk. 87 Ali), Şahin  (Dk. 86 Gökhan), Cenk 

Bursaspor:
Ivankov, Ali, Ömer  (Dk. 89 Zapotocny), İbrahim, Mustafa, Turgay, Hüseyin, Ergic, Ozan İpek, Batalla  (Dk. 62 Bekir Ozan), Sercan  (Dk. 75 İsmail)

Goller:
Dk. 11 Batalla, Dk. 43 Sercan (Bursaspor)

Sarı Kartlar:
Dk. 78 Ergün, Dk. 79 Barış (Kasımpaşa)