BIST 10.172
DOLAR 32,23
EURO 35,12
ALTIN 2.473,78
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

ABD'ye Kızılderili misillemesi

Nevşehir'de sivil toplum kuruluşlarınca oluşturulan Kapadokya Platformu, ABD'de sözde Ermeni tasarısını kabul etmesini eleştirdi.

Abone ol

Nevşehir'de sivil toplum kuruluşlarınca oluşturulan Kapadokya Platformu, bölgedeki en yüksek tepeye ''Kızılderili Tepesi'' adının verilmesine ve ''Kızılderili Anıtı'' yaptırılmasına karar verdi.

Kapadokya Platformundan yapılan yazılı açıklamada, ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesinin 1915 Ermeni olaylarına ilişkin tasarıyı kabul etmesi eleştirildi.

Açıklamada şöyle denildi: ''Kapadokya Platformu, bu safsata ve ciddiyetten son derece uzak sözde soykırım tasarısını şiddet ve esefle sadece kınamanın yetersiz olacağını düşünerek, gerçek soykırım çetesi elebaşının Amerika olduğunu bütün dünyaya haykırma kararı almıştır. Kapadokya Platformu olarak katliamcı Amerika'yı unutmamak ve Kapadokya'ya gelen her yabancı konuğa hatırlatmak için en yüksek tepeye Kızılderili Tepesi adını verip büyük bir Kızılderili anıtı yaptırma kararı almış bulunmaktayız. Ayrıca bütün vatandaşlarımızı internetteki sohbet programı Messenger'e Kızılderili resimleri koyarak katliamcı Amerika'yı boykota davet ediyoruz.

Kapadokya Platformu olarak yüce meclisimizi ve hükümetimizi bu sözde soykırım safsatasıyla meşgul etmeye çalışan hainlere karşı dik durmaya, geri adım atmamaya, hadlerini bildirmeye davet ediyoruz. TBMM'yi ve o kutsal çatı altındaki bütün siyasi partileri bu siyaset üstü milli meselemizde el ele ve kol kola Amerika katliamlarını tanımaya ve her yıl düzenli olarak katliamcı Amerika'nın gerçek yüzünü dünya kamuoyuna duyurmaya davet ediyoruz.''