BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Bursa'daki olayların perde arkası

Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahimYazıcı, Bursaspor-Beşiktaş maçı öncesi sokaklarda yaşanan dehşet anlarını yorumladı

Abone ol

Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahimYazıcı, Bursaspor-Beşiktaş maçı öncesi sokaklarda yaşanan dehşet anları ve iptal edilen karşılaşmayla ilgili farklı bir yaklaşımda bulundu.

Başkan İbrahim Yazıcı Bursaspor-Beşiktaş maçı öncesi sokaklarda yaşanan dehşet anları ve iptal edilen karşılaşmayla ilgili olarak, "Polis yakında açıklayacaktır ama duyduğuma göre yakalananlardamaç bileti yokmuş" dedi. Olayların, Beşiktaş'ın yıllar önce Rizespor'a yenilmesi ve Bursaspor'un küme düşmesiyle doğan husumetle alakasının olmayabileceğimesajını açık şekilde veren Yazıcı, "Emniyet güçleri derin bir araştırma içinde" diye konuştu.

BURUNLARI BİLE KANAMADI

Bugün gazetesinden Ahmet Konanç'ın haberine göre, Bursaspor'a tarihi başarılar yaşatan ve ilk şampiyonluğunu yaşayan başkan Yazıcı şunları söyledi: "Sayın Valimiz meseleye iyi niyetle yaklaştı. Cesur davrandı. Bu husumeti çözmek istedi. Beşiktaş taraftarının Bursa'ya gelişinin yolu böyle açıldı. Ancak sokaklar birbirine girdi. Fakat hiçbir Beşiktaş taraftarının burnu bile kanamadı. Statta olay olmadı. Öyleyse maç niye iptal edildi? Hükmen yenilgiyi bırakın, farklı bir sahada bumaçı oynamayı bile kabul etmem."

'HERKESİN GÖZÜ KOLTUKTA'

Olayların ardında farklı işlerin olabileceğini ifade ederek sözlerine devameden Başkan Yazıcı, "Meyve veren ağaç taşlanır. Ben Bursaspor'a geldiğimde başkan bulunmuyordu. Şimdi herkes koltuğa talip. Yazıcı gitse de başkan olsam diyenler vardır mutlaka" dedi.

CEZA OLMAZ

Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı açıklamalarını şöyle bitirdi: "Diyarbakır'daki olaylarla bizimolaylarımız arasında bağ kurulamaz. Orada stat içinde de taşkınlıklar yaşandı. Yok böyle bir adalet. Federasyon adına konuşan Sayın Yunus Egemenoğlu 'Bu erteleme değil, iptaldir' açıklamasını erken yaptı. Acele etti. Federasyon ile görüşüyorum. Ceza bu işi daha da tırmandırır. En kötüsü de bu olur. Sağduyulu olmalıyız."

İSTANBUL'A ÜS KURDU

Başkan İbrahim Yazıcı, bu işi çözmek için istanbul'a adeta üs kurdu. Futbol Federasyonu ile dün sabah bir görüşme yapan Yazıcı, kulübünün hakkını savunmak adına kolları sıvadı. Federasyon'un kararı ise perşembe günü kamuoyuna açıklanacak.