BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Arena'da teselli ikramiyesi Aslan'ın!

Galatasaray Süper Lig'in 32. haftasında Türk Telekom Arena'da küme düşmesin kesinleşen Kasımpaşa'yı ağırladı.

Abone ol
Sezonun kaybeden 2 takımı Galatasaray ve Kasımpaşa, 32. haftanın son maçında karşı karşıya geldi. Türk Telekom Arena'daki maçı sarı kırmızılılar 3-1 kazandı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...
 
Gerek maçın pazartesiye denk gelmesi, gerekse de Galatasaray taraftarının artık takıma olan tüm ilgisini yitirmesi nedeniyle mücadele boş tribünler önünde oynandı. Tam olarak 7.517 taraftarın izlediği maç futbol açısından doyurucu olmadı.
 
SEKEN TOP GOL GETİRDİ

Az sayıdaki sarı kırmızılı taraftarın 20. dakikadan sonra yoğunlaşan tezahüratları ile biraz hareketlenen Galatasaray, 35. dakikada öne geçti. Sabri sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı, Kazım vurdu, kaleci Fırat topu sektirdi ama altıpas içinde Stancu dönen topa vurarak ağlarla buluşturdu: 1-0
 
Ancak Kasımpaşa rakibinin devreye 1-0 önde girmesine izin vermedi. 45. dakikada Şahin savunmanın arkasına doğru uzun oynadı, Dimitrov hareketlendi, kaleci Aykut kalesini terketti ancak topu ayağından kaçırdı ve takım arkadaşı Çağlar'a tekme attı. Bu çarpışmadan yararlanan Dimitrov topla buluştu ve ceza sahası içinde boş kaleye topu göndererek ağlarla buluşturdu: 1-1
 
İKİNCİ YARININ İLK GOLÜ BAROS'TAN

İkinci yarı da ilk yarıdan çok farklı değildi. Keyifsiz mücadelede bir kez daha Galatasaray öne geçti. 60. dakikada Kazım'ın ceza sahasında yerde kaldığı anda hakem Hüseyin Sabancı penaltıyı verdi. Ancak Stancu topu önünde bulup ağlara yollamıştı pozisyonun devamında. Ancak maçın hakemi Hüseyin Sabancı, avantaj kuralını beklemediği için penaltıya geçildi ve topun başına geçen Baros skoru 2-1'e getirdi. Galatasaray en son penaltı golünü 6. hafta İBB'ye atmış onda da topun başına Baros geçmişti.
 
Maçın 81. dakikasında ise fark 2'ye çıktı. Kazım'ın ortasında Servet Çetin'in kafayla arka direğe doğru yolladığı top, filelerle buluştu. Hafta içinde Cem Sultan ile yaşadığı kavga ile gündeme gelen Servet böylece moral bulurken; bu golden 4 dakika sonra Kazım kenara alındı ve genç Cem Sultan oyuna dahil oldu.

Mücadele 3-1 sona ererken Galatasaray puanını 40'a çıkardı ve 12. sıraya yükseldi. Sarı kırmızılılar son 10 maçında sadece 6 puan alabilmişti. Kasımpaşa ise 23 puanda kaldı

KARŞILAŞMANIN DETAYLARI
HABERİN DEVAMINDA... [PAGE]İLK YARIDAN DAKİKALAR


14. dakikada Korhan'ın ceza alanı içine kullandığı serbest atışta Robledo'nun kafa vuruşunu kaleci Aykut son anda kornere çeldi.

19. dakikada Özgür Öçal'ın sağ kanattan yaptığı ortada Henrique'nin kafa vuruşu az farkla üstten auta çıktı.

27. dakikada Culio'nun sert şutunu kaleci Fırat sekterdi. Pozisyonun devamanında Stancu'dan önce araya giren Robledo tehlikeyi savuşturdu.

31. dakikada Emre Çolak'ın ara pasına hareketlenen Stancu'dan önce kaleci Fırat, topa sahip oldu.

32. dakikada sağ çaparzadan Sabri'nin sert şutunu kaleci Fırat güçlükle çeldi. Daha sonra araya giren savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

35. dakikada Galatasaray öne geçti. Bu dakikada Sabri'nin sağ kanattan ceza alanı içine yaptığı ortada Kazım Kazım ayak koyduğu top kaleci Fırat'tan sekti. Pozisyonu takip eden Stancu, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 0-1. Bu pozisyonda Kasımpaşalı futbolcular, Stancu'nun meşin yuvarlağı eliyle kontrol ettiği yönünde itirazlarda bulundu.

45. dakikada konuk ekip beraberliği yakaladı. Bu dakikada Emre Çolak'ın kullandığı köşe atışında savunmanın uzaklaştırdığı topu kapan Şahin, hızla kendi sahasından atağa kalktı. Daha sonra savunmanın arkasına sarkan Dimitrov'u topla buluşturdu. Bulgar futbolcu, cezaalın dışına çıkan Aykut'u geçtikten sonra sol çaprazdan boş kaleye gönderdi. 1-1.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca maçın ilk yarısı 1-1 sona erdi.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR 
 
55. dakikada konuk ekip önemli bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Bu dakikada sol kanattan kullanılan köşe atışında Servet'in kafayla uzaklaştırmak istediği top kısa düştü. Cezaalanı içinde meşin yuvarlağı önünde bulan Merthan'ın vuruşu yan direkten oyun alanına geri döndü.

56. dakikada Emre Çolak'ın soldan cezaalanına yaptığı ortada Stancu'nun kafa vuruşunda top az farkla yandan auta çıktı.

59. dakikada Milan Baros'un pasında sağ çaprazdan cezaalanına giren Kazım Kazım, kaleci Fırat'ın müdahalesi ile yerde kalınca maçın hakemi penaltı noktasını gösterdi.

60. dakikada Galatasaray tekrar öne geçti. Bu dakikada kazanılan penaltı atışını Milan Baros kalecinin sağından ağlarla buluşturdu. 2-1.

81. dakikada Galatasaray farkı ikiye çıkardı. Bu dakikada Emre Çolak'ın sağ kanattan cezaalanına yaptığı ortada ön direkte topa iyi yükselen Servet, kafayla meşin yuvarlağı filelere gönderdi. 3-1.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca maçı Galatasaray 3-1 kazandı.

GALATASARAY: 3-1 :KASIMPAŞA

Galatasaray: Aykut 5, Sabri 6, Gökhan Zan 5, Servet Çetin 7, Çağlar Birinci 5 (Dk. 46 Hakan Balta 5), Kazım Kazım 6 (Dk. 84 Cem Sultan ?), Ayhan 5, Yekta 5 (Dk. 58 Milan Baros 5), Culio 6, Emre Çolak 6, Stancu 7

Kasımpaşa: Fırat 5, Özgür 5, Robledo 6, Henrique 6, Ergün Teber 6, Dimitrov 7, Sarmov 5 (Dk. 46 Merthan 5), Korhan 5 (Dk 73 Taner Yıldız ?), Halil Çolak 5 (Dk. 78 Varela ?), Şahin 6, Ersen Martin 6

Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler: Hüseyin Sabancı, Selçuk Kaya, Adil Sinem
Goller: Dk. 35 Stancu, Dk. 60 Milan Baros (Penaltıdan), Dk. 81 Servet (Galatasaray), Dk. 45 Dimitrov (Kasımpaşa)

Kırmızı kart: Dk. 90+2 Henrique (Kasımpaşa)
Sarı kartlar: Dk. 10 Sabri, Dk. 75 Ayhan, Dk. 88 Milan Baros (Galatasaray) Dk. 48 Korhan, Dk. 55 Ersen Martin, Dk. 59 Fırat (Kasımpaşa)