BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,73
ALTIN 2.498,07
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Bursa’da da CHP-HDP ittifakı boy gösterdi

HDP Bursa İl Eş Başkanı Resul Baykara, HDP’nin Bursa’da Büyükşehir’de başkan adayı çıkarmadığını hatırlattı ve CHP Büyükşehir adayı Mustafa Bozbey’i desteklediklerini açıkladı.

Abone ol

HDP İl Eş Başkanı Resul Baykara, Bursa’da bazı ilçe ve Büyükşehir’de aday göstermediklerini belirtip, bunun yerine AK Parti-MHP karşısındaki adaya oy verilmesini isteyerek, CHP Büyükşehir Adayı Mustafa Bozbey’i işaret etti.

CHP-HDP ittifakı Bursa'da da meydana çıktı
CHP’nin sır gibi saklamaya çalıştığı HDP ile ittifakı, Bursa’da gözler önüne serilirken, Baykara’nın açıklamalarıyla, CHP’nin ittifak ortağı HDP’nin aday çıkarmadığı Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Gürsu, Kestel, Gemlik, Mudanya ve Karacabey’de de HDP desteği ile seçime gittiği ortaya çıktı.

Bu arada tarihi Misi Mahallesi’nde Nilüfer Belediyesi’nin restore ettiği tarihi konağın, Mustafa Bozbey tarafından HDP il başkanının kardeşine ihalesiz bir şekilde verilmesinin asıl gerekçesi de bugün ortaya çıkmış oldu.

İhalesiz bir şekilde tahsisi yapılan konakla ilgili o gün de mahalle halkından yoğun tepki alan Bozbey, eleştirilere aldırmaksızın konağın devrini gerçekleştirmişti.

'Stratejimiz AK Parti'nin karşısındakini desteklemek'
Atacakları her adımın ülkenin ve ilin kaderini değiştirebileceğini söyleyen Baykara, “Bu sorumluluk bilinciyle Bursa’da seçim stratejimizi belirledik. Bugüne kadar AKP’nin yürüttüğü yanlış politikalar sonucu ortaya çıkan sorunları çözüme kavuşturabilmek ve demokrasinin önünü açıp, tek adam rejimine dur demek için oylarımızı demokrasi güçleriyle birleştirme kararı aldık.” diye konuştu.