BIST 9.650
DOLAR 32,50
EURO 34,62
ALTIN 2.481,05
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan İstanbul'da kime oy vereceklerini açıkladı

CHP HDP'yle ittifak yaptı tartışmaları sürerken, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan İstanbul'da hangi aday oy vereceklerini açıkladı. Buldan isim vermedi ama adayı resmen tarif etti.

Abone ol

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin İstanbul'da düzenlediği mitingde seçmenlere seslendi. Buldan, "İstanbul’da AKP-MHP ortak adayına değil; demokrasiden, barıştan, özgürlükten yana olan ve İstanbul’daki demokrasi güçlerinin adayı olan bir kişi var. Oylarımız oraya gidecek. İsim de vermiyorum, parti ismi de vermiyorum, siz biliyorsunuz" diye konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, İstanbul’un Sultanbeyli ilçesinde düzenlenen mitinginde konuştu.

Demokrasiden yana olan adaya oy vereceğiz

“Türkiye’yi nasıl yönetiyorlarsa, İstanbul’u da aynı anlayışla yönetiyorlar. Talan, yalan, haram; bu üç şey üzerinden” diyen Buldan, “İstanbullu da artık kararını verdi. Biz bugün buraya bunun için geldik. Burada İstanbul’da AKP- MHP ortak adayına değil; demokrasiden, barıştan, özgürlükten yana olan ve İstanbul’daki demokrasi güçlerinin adayı olan bir kişi var. Oylarımız oraya gidecek. İsim de vermiyorum, parti ismi de vermiyorum, siz biliyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Sultanbeyli'de kendi adayımızla seçime giriyoruz

Sultanbeyli’de kendi adaylarıyla seçime girdiklerini hatırlatan Pervin Buldan, “Nihat Akdoğan arkadaşımız, Hakkarili yoldaşımız. Sizin evladınız, Hakkari Milletvekilliği yapmış, TBMM’de sizleri temsil etmiş. Yine Ülker Anamız. Anaların anası hepimizin anası Ülker Anamız. Saçlarını barış için ağartmış. Bu iki değerli eşbaşkan adayımızı 31 Mart tarihinde belediye eşbaşkanı yapacağınıza yürekten inanıyorum” dedi.