BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,88
ALTIN 2.434,41
HABER /  GÜNCEL

NATO'dan ikinci skandal aralarında Erdoğan da var

2017’de düzenlenen Trident Javelin tatbikatının senaryosunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ‘düşman kuvvetlerin lideri’ olarak gösteren NATO’da bu olaydan bir yıl sonra yeni bir tatbikat ayıbına imza atıldı.

Abone ol

Kasım 2018’de düzenlenen NATO’nun fiili tatbikatlarından Trident Juncture’un sonunda, tatbikat boyunca medyadaki yansımaların anlatıldığı bir brifing verildi.

Tatbikat senaryosunda olmamakla birlikte bu brifingde Time dergisinin ‘Rise of the Strongman (Güçlü Adamın Yükselişi)’ başlıklı Mayıs 2018 tarihli kapağı kullanıldı. O kapakta Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Filipinler Başkanı Rodrigo Duterte ve Macaristan Başbakanı Victor Orban’ın fotoğrafları yer alıyordu.

Diplomatik kriz

Yeni Şafak'ın haberine göre, tatbikat ve senaryoyla hiç ilgisi olmamasına karşın bu fotoğrafın bir brifingde kullanılmış olması şaşkınlık yaratırken, tatbikata katılan Türk heyet bu tabloya itiraz etti. NATO yetkilileri ise brifingde bu fotoğrafın kullanılmasının kendileriyle bir ilgisi olmadığını belirterek sorumluğu tatbikatın medya işlerinin verildiği yüklenici şirkete yükledi.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
İstanbul için son seçim anketi geldi işte ilçe ilçe sonuçlar
Foto Galeri İstanbul için son seçim anketi geldi işte ilçe ilçe sonuçlar Galeriye Gözat