BIST 9.088
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,36
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Akşener'e: Şu anda senin iyi günlerin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hedefinde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener vardı. Kendisini seçmene terörist demekle suçlayan Akşener'e Erdoğan, "Şu anda senin iyi günlerin. Asıl fatura sana kesilecek" dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya Kılıçarslan Meydanı'nda düzenlenen mitingte konuştu.  Konuşmasına "Birileri AK Parti'ye ders vermek istiyormuş. Dönem ders verilecek değil, iki elin parmakları gibi sımsıkı bir araya gelinecek dönemdir." ifadeleriyle başlayan Erdoğan, sözü Yeni Zelanda'daki saldırıya getirdi.

Kılıçdaroğlu'nun İslam dünyasından kaynaklanan terör ifadesine tepki gösteren Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

Şu ahlaksıza bak. O teröristten ne farkın var?

"Avustralya’da konuşan teröristin Türkiye’de de bir benzeri var. Senin o adamdan ne farkın var aynısın. Şu ahlaksıza bak. O teröristten ne farkın var? Aynısın. CHP’li vatandaşlarıma seslenmek istiyorum bu adama daha nereye kadar oy vereceksiniz. Her şey açık net ortada ya İslam dünyasından kaynaklanan terör diyor ya bunu biz batıya anlatamadık bugüne kadar demek ki sana da anlatamamışız. O zaman senin iç dünyanda başka bir şey var, sen tehlikeli bir adamsın. Girdiğin tüm seçimleri kaybettin bu seçimi de kaybedeceksin."

Akşener'e: Asıl fatura sana kesilecek

Şimdi içlerinde bir tanesi var, yakışmaz ya, güya hanımefendi. Bu biliyorsunuz, hani bir ara bir 'Yurt Konseyi' diye bir şey çıkardılar. O da onun temsilcisi. 'Ayın 15'inden sonra başbakan olacağım' dedi. Oldu mu? Dur bakalım, şu anda senin iyi günlerin, iyi. Sen Tayyip Erdoğan'a söylemediği sözleri söylemiş gibi göstermek suretiyle zannettin ki fatura keseceğim. Asıl fatura sana kesilecek. Bu Yurt Konseyi hikayen, başbakan, öbür tarafta Tayyip Erdoğan'a bu iftira. Bir cumhurbaşkanına sen böyle bir iftirayı atamazsın. Ben halkıma nasıl 'terörist' derim. Böyle bir şey söz konusu olabilir mi? Ve Denizli gibi yerde bunu söylediğimi söylüyor, Aydın'da bunu söylediğimi söylüyor. Şimdi korku bacayı sardı. Ama bu Yurt Konseyi mensubuymuş, oradan yırtarmış işi. Bu ülkede adalet var.

Kılıçdaroğlu ile ilgili çalışmaları da avukatlarımla yaptırıyorum

Eleştirilerini sürdüren Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı ve dokunulmazlığının kaldırılması yönünde çalışma başlatıldığını açıkladı:

"Senin şimdi dirsek temasında olduğun Bay Kemal, o milletvekilliğine güveniyor. Ama onunla ilgili çalışmaları da ben yargıya müracaat etmek suretiyle avukatlarıma yaptırtıyorum. Neden? 

Bu ülkede bizler, bir hukuk devleti ilkesine saygısız davranan, teröristlerle el ele, omuz omuza yürüyenlere 'Hadi yürüyün' diyemeyiz, kalkıp da YPG'yi savunanı biz yanımızda, bu ülkede tutamayız.

'YPG bize mi saldıracak?' diyor. Saldırıyor ya senin gözün var, görmüyorsun. Saldırıyor. Bunlara gereken dersler de verilecek. İnşallah seçimden sonra, bir tarafta parlamento ve bir tarafta da inşallah bu ülkede yargıyla işin üzerine üzerine gideceğiz. "

Sırf kızgınlık veya kırgınlıkla, sandık hesaplaşmasına çevirmeyi düşünenler

AK Parti'ye kırgın ve kızgın olan seçmenlere seslenen Erdoğan, "Böyle bir durumda asıl hesap seçimden sonra Türkiye'den ve Türk milletinden, dışardakiler tarafından sorulacaktır. Kararlarımızı alır ve uygularken, sadece kendi hissiyatımızı değil, evlatlarımızın geleceğini de dikkate almak zorundayız." ifadelerini kullandı.

Kibirli davrananların bizimle yol yürümesi mümkün değildir

31 mart yerel seçimlerine değinen Erdoğan, parti teşkilatlarını uyarmayı da ihmal etmedi:

"Milletimize tepeden bakan gurur abideleri, kibirli davrananlar var ya, ulaşılmaz olan, efendilik yapmaya kalkan hiç kimsenin bizimle yol yürümesi mümkün değildir. AK Parti'nin içerisinde de bunlar yer alamaz, peyderpey tasfiye olur. AK Parti hiçbir zaman, hepsi de tarihe gömülen kimliksiz, kişiliksiz, davasız, vizyonsuz partilerden biri haline dönüşmeyecektir."

Aselsan Konya'ya fabrika kuracak

Erdoğan, Aselsan Konya Silah Sistemleri AŞ tarafından Konya'da, uzaktan komutalı silah sistemleri konusunda bir fabrika kurulacağını bildirdi.

Trump'a Golan tepeleri tepkisi

Erdoğan konuşmasında Golan tepeleri ile ilgili açıklaması nedeniyle ABD Başkanı Donald Trump'a tepki göstererek, "Sayın Trump tarih bilinci çok önemli. Bu tarih bilincini yenilemeniz lazım. Golan’la ilgili BM’nin verdiği karar var. Bu kararda İsrail’n burada zerre kadar hükmü olmadığı var" dedi.