BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.439,00
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bursa'da 3 bin yıllık köy yenileniyor

Bursa'nın önemli tarihi değerlerinin başında gelen Cumalıkızık'ta, iki etkinlik birden yapıldı.

Abone ol

Ahududu Şenliği, şehit olayları sebebiyle buruk bir şekilde kutlanılırken, 3 bin yıllık Cumalıkızık Restorasyonu Projesi'ne start verildi.

Açılış konuşmasını yapan Cumalıkızık Muhtarı Ahmet Kuş, şenliğe katılan tüm ahududu yetiştiricilerine başarı diledi.

Hakkari Şemdinli'de hayatını kaybeden 10 şehide rahmet dileyerek sözlerine başlayan Başkan Keskin, törere lanet okudu. Cumalıkızık'ın Bursa ve Yıldırım için önemine dikkat çeken Keskin, "Cumalıkızık'ta geleneksel hale getirilen Ahududu Şenliği her yıl bir öncekinden daha renkli geçiyor. Yalnız bu sene biraz buruk kutluyoruz. Şehit haberleri sebebiyle sazlı sözlü geçen şenliğimizde bu sene sazı bir tarafa bırakıyoruz. Bursa'nın özellikle de Yıldırım'ın göz bebeği olan Cumalıkızık'ı yaşatmak ve gelecek nesillere de aktarabilmek için elimizden geleni sonuna kadar yapmaya devam edeceğiz. 3. Bin Yılda Yaşayan Osmanlı Köyü Cumalıkızık restorasyonumuzu da başlattık" dedi.

Vali Yardımcısı Güney, Cumalıkızk'ın ülke açısından önemli bir değer olduğunu belirtti. Güney, "Bu değerin, özelliklerini bozmadan gelecek nesillere aktarılması bizler için çok önemli. Aynı zamanda Bursa'nın önemli bir turizm alanı olan Cumalıkızık'da başlatılan restorasyon çalışması ile Osmanlı'nın en eski köylerinden olan Cumalıkızık gelecek nesillere özünü bozmadan miras kalacaktır. Ayrıca bugün düzenlenen Ahududu Şenliğinde ahududu yetiştiricilerimiz için de bir yarışma düzenleniyor, her birine ayrı ayrı başarılar diliyorum" diye konuştu.