BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.438,38
HABER /  GÜNCEL

Yargıtay kararına sert tepki!

Emekli Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ahmet Gündel, Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nin İlhan Cihaner dosyasını CD'ler üzerinden birleştirmesine tepki gösterdi.

Abone ol

Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nin, Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin görevsizlik kararı vererek, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdiği, Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner'in dava dosyası hakkında birleştirme kararı vermesine tepkiler devam ediyor.

Yargıtay'dan bu kararın çıkmasının beklendiğini söyleyen Emekli Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ahmet Gündel, 11. Ceza Dairesi'nin, Başsavcı Cihaner'in dosyasını CD'ler üzerinden birleştirmesinin yasal olmadığını söyledi.

Klasörlerce dava dosyasının CD'ye geçirilmesinin mümkün olmadığını vurgulayan Gündel, "CD'ler dosyanın tamamını asla yansıtmaz. Bu CD'ler yeterliyse dosyaları istemeye gerek kalmazdı. Dosyaların asıllarını göndermeyen Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti hakkında suç ihbarında bulunmaya da gerek kalmazdı. Yani bu dosyalar gerekliyse ve göndermeyenlerin bu suçu işlediğini iddia ediyorsanız o zaman bu dosyaların gelmesini beklemeniz gerekir. Bu dosyanın herhangi bir acelesi yoktu." dedi.

İlhan Cihaner'in, Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nde tutuklu yargılanmadığını ifade eden Gündel, "11. Ceza Dairesi'nde 'belgede sahtecilik, görevi kötüye kullanma ve imar kirliliğine neden olma' suçlarından dolayı tutuksuz bir yargılama söz konusu. Hakimler Yasası gereği bu dava da ivedilir ama Yargıtay'da görülen ilk savcı ve yargıç davası Cihaner davası değildir. Gerekli olduğu hallerdeki, çoğu kez zaten bu davalar uzun süreli tarif edilmiştir. Ancak bu davada son sürat hareket edilmiştir. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ayın 28'inde görülecek olan Dursun Çiçek ve arkadaşları hakkındaki davanın bugündeki duruşması beklenmeden, çünkü beklenseydi orda birleştirme kararının verilmesi çok yüksek ihtimaldi. Bütün bu aceleyle ve cdler üzerinden maalesef bir birleştirme kararı verilmiştir." diye konuştu.