BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.429,77
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

'Bursa turizmin lokomotifi olacak'

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa'nın sahip olduğu zenginliklerle turizmin yeni lokomotif merkezi olacağını söyledi.

Abone ol

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Genel Başkanı Başaran Ulusoy, Bursa Vali Şahabettin Harput'u makamında ziyaret etti.

TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy, TÜRSAB Disiplin Kurulu Başkanı Halit Cura, TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Musa Alioğlu ve Veli Terzi ile birlikte Vali Şahabettin Harput'u makamında ziyaret etti.

TÜRSAB'ın Şanlıurfa için hazırladığı kitap hakkında Vali Harput'a bilgi veren Ulusoy, Bursa'nın önde gelen turizm merkezleriyle ilgili geniş kapsamlı bir kitap hazırlamayı planladıklarını ifade etti.

'ULUDAĞ'DA PLANLI YAPILAŞMAYA HERKES UYMALI'

Bursa'nın Uludağ'ı ve yeşil görüntüsüyle Türkiye'nin önde gelen turizm merkezlerinden biri haline geldiğini kaydeden Ulusoy, Uludağ'daki planlı yapılaşmaya herkesin uyması gerektiğini dile getirdi.

Ulusoy, "Uludağ problemi de ortada. Kimsenin yanlış yapma hakkı yok. Uludağ'da kimsenin kuralları çiğnenemez. Herkes planlı şekilde nizama uyacak. Uludağ, Sarıkamış, Kartalkaya ve Ilgaz başkası yok. Bunlar önemli kayak merkezleridir. Bursa kültürel ve doğal değerleriyle bir marka" dedi.

TÜRSAB'TAN BURSA'YA TURİZM MERKEZİ TALEBİ

TÜRSAB Başkanı Ulusoy, Vali Harput'tan şehir merkezinde bir yere turizm merkezi yapılması için talepte bulundu. Türkiye'de TÜRSAB'a ait 23 tesisin olduğunu kaydeden Ulusoy, "Bunlardan 9'u tarihi mekanlardı. Adana evi bunlardan birisidir. Bursa'da tarihi bir binanın TÜRSAB'a tahsis edilmesi durumunda burayı turizme kazandırmak istiyoruz. Bana bir yer verin bunun ben onun üstesinden gelirim" diye konuştu.

'BİZİ AYAKTA TUTAN TURİZM VE İHRACAT'

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Şahabettin Harput, Bursa'nın sahip olduğu zenginliklerle turizmin yeni lokomotif merkezi olacağını kaydetti.

Harput, "Bizi ayakta tutan turizm ve ihracattır. Turizm alanında ciddi bir hamle içerisindeyiz. Bu ülkeye borçluyuz. Sahip olduğumuz mirası ve emaneti değerlendirmek ve çok daha güzel bir Türkiye oluşturmak bizim en büyük sorumluluğumuz. 2020 yıllardaki hedefimiz 5 milyon turisttir. Bu bir hayal değil" ifadelerini kullandı.