BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,58
ALTIN 2.381,39
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bursa trafiği nefes alacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin, Karınca Dere yanına açtığı yeni yolda çalışmalar süratle sürüyor.

Abone ol

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin, özellikle kentin yüksek kesimlerine ulaşımın daha sağlıklı bir şekilde sağlanması amacıyla Karınca Dere yanına açtığı yeni yolda çalışmalar hızla sürüyor.

Çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yeni arter açma çalışmalarıyla bu döneme damga vuracaklarını söyledi.
Ulaşım sorunun çözümü için hazırlanan projeleri peş peşe hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, teleferiğe ulaşımda yeni bir güzergah oluşturuyor. Işıklar İtfaiye Merkezi'nin bulunduğu noktadan başlayıp, Namazgah'ı Eşrefiler Caddesi'ne bağlayacak olan 500 metre uzunluğunda ve 7 metre genişliğindeki yolda BUSKİ tarafından yağmur suyu hatları döşenirken, betonarme istinat duvarı yapım çalışmaları da hızma sürüyor. Bu çalışmalar tamamlandığında yolun bitiş noktası olan Devrengeç bölgesine park yapılacak, bordür, tretuvar, asfalt ve aydınlatma çalışmalarına hız verilecek. Çalışmalar hızla sürürken, yolun yaz aylarında trafiğe açılması hedefleniyor.

"HEDEF ULAŞILABİLİR BURSA"

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın, Fen İşleri Daire Başkanı Fehmi Ökten ve BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı ile birlikte Karınca Dere yanında yeni açılan yoldaki çalışmaları inceledi. Çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Altepe, bu yolun bölgedeki trafik yükünü büyük ölçüde azaltacağını vurguladı. Sağlıklı bir kent olmanın temelinde sorunsuz bir ulaşımın yattığını belirten Başkan Altepe, "Hedefimiz her noktasına kolay ulaşılabilir bir Bursa oluşturmak. Yeni arter açma çalışmalarımız bu döneme damga vuracak çalışmaların başında geliyor. Özellikle ulaşım konusunda sıkıntı yaşanan yüksek bölgelerde çalışmalarımızı yoğunlaştırdık.

Teleferik semtine çıkışta ve inişte yaşanan sıkıntıları en aza indirmek için bu bölgede alternatif bir güzergah oluşturuyoruz. Askeri lise binaları arasından geçen dar ve virajlı yol, ihtiyacı karşılamakta zaman zaman yetersiz kalıyordu. Yolun tamamlanmasıyla bölge daha rahat ulaşılabilir hale gelecek. Bölge sakinleri ile Uludağ'a çıkarken teleferiği kullanacak turistlerin bölgeye daha rahat bir şekilde ulaşmaları sağlanacak" diye konuştu.