BIST 11.069
DOLAR 32,19
EURO 35,01
ALTIN 2.504,79
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Uşak'ta yağlı güreşlere yoğun ilgi

Uşak’ın Eşme ilçesi Yeşilkavak köyünde bu yıl 10.'su gerçekleştirilen geleneksel yağlı pehlivan güreşleri renkli görüntülere sahne oldu.

Abone ol

Uşak’ın Eşme ilçesi Yeşilkavak köyünde yaşları 6 ile 35 arasında değişen 300 pehlivanın 9 ayrı kategoride yarıştığı güreşlere yöre halkı yoğun ilgi gösterdi.

Yeşilkavak köy okulu, camii ve içme suyu yararına düzenlenen yağlı güreş ağalığına 6 bin TL veren İşadamı Ali Yıldırım elde etti. Tertip Komitesi Başkanı ve köy muhtarı Alaattin Bozkurt, renkli geçen güreş etkinliğinden yaklaşık 35 bin TL gelir elde ettiklerini söyledi. Yeşilkavak Yağlı Güreşlerinde başpehlivanlığı Ali Göçen’i yenen Ahmet Kavakçı oldu. Güreşler sonunda pehlivanlara çeşitli hediyeler verildi. 10. Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşlerine Antalya, Manisa, İzmir, Denizli, Çanakkale ve Balıkesir’den 300’e yakın pehlivan katıldı.

Geçen yıl bazı sorunlar nedeniyle etkinliği gerçekleştiremediklerini ancak bu yıl festival havasında bir güreş tertip ettiklerini ifade eden Muhtar Alaattin Bozkurt, destek veren herkese teşekkür etti. Elde edilen gelirle köy okulunun ihtiyaçlarını gidermek, camii tadilatı ve içme suyunda kullanacaklarını da belirten Muhtar Alaattin Bozkurt, “Uşak’ın Kırkpınarı olarak görülen güreş etkinliğimiz bu yıl festival havasında geçti. Uzun süren kışın ardından baharla birlikte yöre halkı güzel bir hafta sonu yaşadı. Yeşilkavak güreşlerini önümüzdeki yıl daha büyük bir katılımla gerçekleştireceğiz”dedi.