BIST 10.908
DOLAR 32,19
EURO 34,99
ALTIN 2.513,39
HABER /  GÜNCEL

Chelsea'ye Tottenham darbesi

İngiltere Premier League'in 35. haftasında lider Chelsea Tottenham Hotspur'a 2-1 yenilmesine rağmen koltuğunu korudu.

Abone ol

Haftaya en yakın takipçisi Manchester United'ın 4 puan önünde giren Chelsea, ligde 4'üncülük mücadelesi veren Tottenham Hotspur karşısında 15. dakikada Defoe (penaltıdan) ve 44. dakikada Bale'nin golleriyle ilk yarıyı 2-0 geride kapadı.

67. dakikada kaptan John Terry'nin kırmızı kart görerek oyun dışında kaldığı mücadelede ''Maviler'' 90 2. dakikada Lampard'ın golüyle farkı bire indirse de ev sahibi takım skoru korudu ve sahadan 3 puanla ayrıldı.

Haftanın bir başka derbi karşılaşmasında Manchester City ile Manchester United karşı karşıya geldi. Şampiyonluk yarışını sürdüren Manchester United ile Şampiyonlar Ligi'ne katılmak için çaba harcayan Manchester City'nin mücadelesinde ilk yarı golsüz sona erdi.

47 bin taraftarın izlediği karşılaşmanın 90 3. dakikasında Scholes attığı golle ''Kırmızı Şeytanlar''a galibiyeti getirirken, Chelsea'nin puan kaybetmesinin ardından zirvede iki takım arasındaki puan farkı bire düştü.

Ligde 3. sırada yer alan Arsenal, deplasmanda Wigan Athletic'e 3-2 yenildi. Walcott ve Silvestre'nin golleriyle 2-0 öne geçen Londra ekibi, karşılaşmanın son 10 dakikasında Watson, Bramble ve N'Zogbia'nın gollerine engel olamayınca haftayı puansız kapadı.

Tuncay Şanlı'nın takımı Stoke City, sahasında Bolton Wanderers'a 2-1 mağlup oldu. Milli futbolcunun ilk 11'de sahaya çıktığı ve 76 dakika forma giydiği maçta ev sahibi takımın golünü 13. dakikada Kitson atarken, Bolton Wanderers'a galibiyeti getiren golleri 85 ve 88. dakikalarda Taylor kaydetti.

Premier Lig'de bu hafta alınan diğer sonuçlar şöyle:

Birmingham City-Hull City.................: 0-0

Blackburn Rovers-Everton..................: 2-3

Fulham-Wolverhampton Wanderers............: 0-0

Sunderland-Burnley........................: 2-1

Portsmouth-Aston Villa....................: 1-2

GOL KRALLIĞI

Gol krallığı yarışında Manchester United'ta forma giyen Wayne Rooney 26 golle ilk sırada yer alıyor.

Bu futbolcuyu 25 golle Didier Drogba (Chelsea), 23 golle Darren Bent (Sunderland), 22 golle Carlos Tevez (Manchester City), 18 golle de Frank Lampard (Chelsea), Fernando Torres (Liverpool) ve Jermain Defoe (Tottenham Hotspur) izliyor.

GELECEK HAFTA

19 Nisan Pazartesi: Liverpool-West Ham United,

21 Nisan Çarşamba: Hull City-Aston Villa,

24 Nisan Cumartesi: Manchester United-Tottenham Hotspur, Bolton Wanderers-Portsmouth, Hull City-Sunderland, West Ham United-Wigan Athletic, Wolverhampton Wanderers-Blackburn Rovers, Arsenal-Manchester City,

25 Nisan Pazar: Aston Villa-Birmingham City, Burnley-Liverpool, Everton-Fulham, Chelsea-Stoke City.