BIST 10.267
DOLAR 32,24
EURO 34,76
ALTIN 2.411,12
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Antakya Belediyesinin şelale tasarrufu

Zaman tasarruf zamanı. Antakya Belediyesi yüksek elektrik faturası getirecek şelale projesini iptal etti. Yerine...

Abone ol

Yüksek elektrik gideri nedeniyle şelalelerin yerini Amerikan sarmaşığı aldı

Antakya Belediyesi, yüksek elektrik girdisi nedeniyle Asi Nehri peyzaj düzenlemesinin revize edilmesine karar verdi.

Belediye tarafından hazırlanan projede Asi Nehrinin Antakya merkezden geçen ana bölümündeki her iki yakasında başlatılan çalışmada bentlerden su şelaleleri tasarlanmıştı. Ancak Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın göreve gelmesinin ardından revize edilen projede su şelalelerinin yerini Amerikan sarmaşıkları aldı.

Belediye Başkanı Savaş, ilgili firma ile yapılan görüşmelerde şelalelerin düzenli yakacağı elektrik maliyetinin yüksek olmasından dolayı projenin revize edilmesinin kararlaştırıldığını söyledi.

Hali hazırda bitirilen bir kısım için geri dönüşün olmayacağını ve buradaki elektrik giderine rağmen projeden vazgeçmeyeceklerini belirten Savaş, "Asi Nehri iki yakasında peyzaj çalışmaları Girne Köprüsü istikametinde İzzet Güçlü caddesi üzerinde devam etmektedir. Kanatlı caddesi üzerinde çalışmalara devam edilecektir. Asi peyzajı ilk etabı olarak Ata köprüsü-Orta köprü arasındaki bölümün bitkilendirilmesi, seyir teraslarında oturma grupları montajı ve yaya kaldırımları üzerinde saksılı süs bitkileri ilavesi yapılmıştır" dedi.