BIST 10.046
DOLAR 32,34
EURO 34,71
ALTIN 2.408,54
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bursa sahilini yosun bastı

Turizm kenti Bursa'nın Mudanya ilçesine bağlı Eşkel sahilinde, 1 metre eninde tüm sahili kaplayan yosunlar yerli ve yabancı turistleri isyan ettiriyor.

Abone ol

Vatandaşlar, belediyenin güzide sahil Eşkel'e gereken önemi vermediğini söylediler.

Eşkel'in hafta sonları binlerce yerli ve yabancı turisti ağırladığına dikkat çeken vatandaşlar, "Sahillerimizi görüyorsunuz, 1 metreyi geçen yosunlar tüm sahili kaplamış durumda. Yetkililer, şikayetlerimize kulak vermiyor. Bursa'ya turisti bu şekilde hizmetlerle mi çağıracağız. Bu görüntüleri gören turistler bir daha bu sahillere gelmiyor. Yetkililerden bir an önce sahillerimizi yosunlardan temizlemesini istiyoruz" dediler.
Sahillerin yosunlarla kaplı olmasına aldırmayan bazı vatandaşlar ise, yosunların üzerinden atlayarak denize girmeye çalıştılar. Bazı vatandaşlar da, yosunlardan etkilenmesin diye çocuklarını omuzlarına alarak denize girdi.

Eşkel, Nilüfer Çayı'nın Marmara Denizi'ne döküldüğü noktada yer alıyor. İnşaat yasağı bulunduğu için bölgenin büyük bölümü doğal haliyle kullanılıyor. Geniş kumul plajı ve çok yavaş derinleşen suyuyla ailelerin en çok tercih ettiği bölgelerden biri olan Eşkel, Bursa Karacabey-Karadağ-Ovakurusu Yaban Hayatı Koruma Sahası içinde yer alıyor. Konaklamak için gelenler, burada çadır veya baraka kamplarında kalıyor. Ekonomik tatil olanağı sunduğu için lüksün aranmadığı Eşkel, Bursalıların rağbet ettiği tatil
yerlerinden biri.