BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,04
ALTIN 2.469,20
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan ilginç İnegöl yorumu

Kılıçdaroğlu İnegöl ve Hatay'da meydana gelen etnik kavganın temelinde yatan nedeni açıkladı.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İnegöl ve Hatay'da çıkan olayların temelinde yoksulluğun olduğunu ifade etti.

Kılıçdaroğlu genel merkezde düzenlenen Kadın Kolları Başkanlığı İl Kadın Kolları toplantısına katıldı.

"BAŞBAKAN, KADIN-ERKEK EŞİTLİĞİNE İNANMIYOR"

Kılıçdaroğlu, kadınların neden bu ülkede ikinci sınıf vatandaş durumunda olduğunu sorgulamaları gerektiğini belirtirken "Takiye kültüründen gelen Başbakan Erdoğan kadın-erkek eşitliğine inanmıyor ve yurtdışında kadın erkek eşitliği ile ilgili gerçek fikirlerini söyleyemeyez" dedi.

"SANA 1 KİLO MAKARNA, KENDİLERİNE HAVUZLU VİLLA"

Sadaka dağıtan devlet kültürünü öteleyip sosyal devleti öne çıkarmak istediklerini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"AKP'nin politikası, yoksulluk ne kadar artarsa iktidarımı o kadar sürdürürüm. İnançları ve etnik kimlikleri sömürdükten sıra yoksulluğa geldi. Sana 1 kilo makarna verirken, neden kendilerine havuzlu villa düşüyor" Eğer anayasada sosyal devlet varsa gelir dağılımında adaletli bölüşüm bu mudur?"

İNEGÖL VE HATAY'DAKİ OLAYLARIN SEBEBİ YOKSULLUK

AKP?nin toplumu ayrıştırması nedeniyle öfkeyi ortaya çıkardığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bu ülkede herkesin karnı doysa İnegöl'deki ve Hatay'daki olaylar yaşanmazdı" dedi.

"PARTİ OLARAK KADINLARI SİYASETTE İHMAL ETTİK"

Kılıçdaroğlu, kadınları siyasetin öznesi olarak görmek istediğini ifade etti ve "Biz siyasi parti olarak kadınları siyasette ihmal ettik. Bu bir özeleştiridir. Kadınların bir özelliği daha var. Erkeğin giremediği her alana girer. Kadın duygularıyla, inançlarıyla konuşur. Ama biz inançların üzerinden siyaset yapmayacağız" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU'NDAN ECEVİT ŞİİRİ

Ecevit'in kadınlar için yazdığı şiirden bir parça da okuyan Kılıçdaroğlu, kadınlara verdiği mesajda "Siz her şeysiniz ama gücünüzü bilmiyorsunuz. Ben size bunu hatırlatıyorum. Lütfen gücünüzü kullanın" dedi.

Ecevit'in şiirinden Kılıçdaroğlu'nun okuduğu bölüm:

"Sen gücünü bil
Dünyalar senin,
Emek senindir
Ürün senin