BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,09
ALTIN 2.471,86
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Babası azmettirdi oğlu öldürdü

Konya'da önceki gün sokak ortasında 25 kurşun sıkılarak öldürülen baba ile oğlunun katil zanlısı yeğen, saklandığı evde yakalandı.

Abone ol

Zanlının babası gibi sevdiği ve yanında yetiştiği amcasını öldürdüğü için cinayeti işlediği öğrenilirken, azmettirici olduğu iddia edilen zanlının babası ile kardeşleri de gözaltına alındı.

Olay, Konya'nın Çumra ilçesine bağlı İzzetbey Mahallesi Dumlu Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Osman Hüyük (52), oğlu Nuri (25) ile Başaran köyünden arızalanan motosikletlerini yaptırmak için ilçeye geldi. Motosikleti tamir ettiren baba ve oğlu, tamirciden çıktıkları sırada akrabaları olan ve aralarında kan davası bulunan Hüseyin O. (44) ile karşı karşıya geldi. Hüseyin O., yanındaki tabancalar ile baba ve oğluna 25 kez ateş etti. Baba olay yerinde, oğlu ise kaldırıldığı Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

İddiaya göre, şüpheli Hüseyin O. cinayetleri iki silahla babası Bayram Ç'nin (69) yanında işledi. Cinayetin hemen ardından Hüseyin O'yu kardeşi Metin Ç. (36) otomobille belirli bir bölgeye kaçırarak, diğer kardeşi Muammer Ç. (35) ile arkadaşı Abdullah Ş'ye (36) teslim etti. Bu iki kişi de Hüseyin O.'yu Konya'da bir eve getirerek bıraktı. Polis, yaptığı araştırmanın ardından azmettirici olduğu iddia edilen baba Bayram Ç. ile yardım eden kardeşler Metin, Muammer ve arkadaşları Abdullah Ş'yi Çumra'da gözaltına aldı.

Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Çumra ilçesine yaptığı araştırma ve gözaltılardan sonra cinayeti kesin olarak Hüseyin O.'nun işlediğini belirledi. Hüseyin O.'nun Konya'nın merkez Selçuklu ilçesinde bir evde kaldığını belirleyen polis, operasyon düzenledi. Operasyonda evde arkadaşlarıyla alem yaparken yakalanan Hüseyin O., Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Hüseyin O.'nun 2002 yılında alkol masasında bir arkadaşını öldürmekten cezaevine girdiği ve 1 yıl önce şartlı olarak tahliye edildiği ortaya çıktı. Hüseyin O.'nun yanında yetiştiği amcası Fevzi Çalı'nın 1994 yılında dayısı Osman Hüyük tarafından alkol masasında çıkan tartışmada öldürüldüğü gerekçesiyle cinayeti planladığı ileri sürüldü.

SOYADINI BİLE DEĞİŞTİRMİŞ

Hüseyin O.'nun 2002 yılında cinayet işlemesinin ardından 1 yıl önce şartlı tahliye edilmesi nedeniyle mahkemeye başvurarak soyadını değiştirdiği belirlendi. Hüseyin Ç. olan soyadını O. olarak değiştiren zanlının cinayetleri tek başına işlediğini söylediği öğrenildi. Baba gibi sevdiği amcasının katiliyle karşılaşınca iki silahıyla ateş açtığını belirten zanlı Hüseyin O., babası Bayram, kardeşleri Metin, Muammer ve ortak arkadaşları Abdullah Ş. ile birlikte bugün adliyeye sevk edilecek.
Zanlı Hüseyin O. ve diğerlerinin Türk Ceza Kanunu'nun 82/1 maddesinin (İ) bendine göre kan gütme saikiyle adam öldürme suçundan ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle adliyeye sevk edileceği öğrenildi.