BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,63
ALTIN 2.392,29
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bursa Nevruz'u kutlamaya hazır

Bursa'da Nevruz kutlamaları için yapılan hazırlıkların tamamlandığı bildirilirken; Prof. Dr. Selçuk Kırlı'da Nevruzla ilgili bilgi verdi.

Abone ol

Bursa'da 'Nevruz' hazırlıkları tamamlandı.
Kültürpark'taki Ender Çay Bahçesi'nde komite adına açıklamada bulunan Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Selçuk Kırlı, nevruzun her millet tarafından farklı mitlere dayandırılarak kutlandığını, Türklerin ise 'Ergenekon'dan çıkış' efsanesine dayanarak kutladığını söyledi. Kırlı, "Geçmişte Türklerin yaşadığı geniş coğrafyada kutlanan nevruz, daha sonra mahalli çapta sürdürülmüştür. Yıllar önce birçok sivil toplum kuruluşu ve üniversitemiz, nevruzun geniş kitleler tarafından kutlanmasına yönelik çalışmalarını valiliğin de desteğiyle Bursa'da yakılan nevruz ateşiyle başlattı. Başlattığımız gelenek örnek alınarak Türkiye'nin birçok yerine yayılmış ve nevruza sahip çıkılmıştır" dedi.

21 Mart Nevruz gününün Türkler tarafından coşkuyla kutlanması gerektiğini ifade eden Kırlı, "Dünya Türkleri olarak birlik, beraberlik, dayanışma ve paylaşmaya her zamanki gibi çok ihtiyacımız olan bu günlerde, en eski ve tek ortak bayramımız olan nevruzu coşkuyla kutlamalıyız. Nevruz, çatışma, kavga, hüzün ve yıkıcılık vesilesi olmamalıdır. Bu yüzden tüm Bursalıları kutlamalara davet ediyoruz" diye konuştu.

Çeşitli faaliyetlerle kutlanacak nevruz programına çok sayıda sivil toplum temsilcisinin destek verdiği öğrenildi.