BIST 10.097
DOLAR 32,33
EURO 34,77
ALTIN 2.412,29
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Büyükşehir dilencilere göz açtırmıyor

Kayseri’de, Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri tarafından yürütülen dilenci operasyonlarında çok sayıda dilenci yakalandı.

Abone ol

Kayseri’de, Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri tarafından yürütülen operasyonlarda, 200 dilencinin yakalandığı öğrenildi.

Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, şehir merkezinde dilencilerle mücadele için 6 kişiden oluşan bir ekip oluşturulduğu öğrenildi. Ekiplerin özellikle sabah saatlerinde yaptıkları operasyonda yakalanan dilencilerin, şehir girişindeki zabıta noktasına götürüldüğü, yasal işlemler yapıldıktan sonra bırakıldıkları bildirildi.

Yetkililer bir ay içinde yapılan operasyonlarda, 200 dilencinin yakalandığını ve 700 TL paraya el konulduğunu belirterek, “Büyükşehir Belediyesi olarak, dilencilerin durumlarını değerlendiriyoruz. Eğer ki gerçekten zor durumda iseler onlara gerekli yardımları yapıyoruz. Ama operasyonlarda yakaladığımız dilenciler, hep aynı kişiler. Yardım etmemize rağmen bu işi bırakmıyorlar. Bir çoğu artık bu işi meslek haline getirmiş” diye konuştu.