BIST 10.101
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.411,42
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Abant Gölü'ne parke yürüyüş alanı

Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden Abant Gölü'ne parke yürüyüş alanı için kaynak aranıyor.

Abone ol

Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar, Ankara'dan ilave bir kaynak bulmaları halinde Abant Gölü'nün çevresindeki yürüyüş yolunu parke taşıyla döşeyeceklerini bildirdi.

Vali Akpınar, Abant'ta Master Planı kapsamında yapılan çalışmaları yerinde inceledi ve yetkililerden bilgi aldı.

Akpınar, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, geçen yıl Kasım ayında İl Özel İdaresi tarafından başlatılan çalışmaların, bitirilmek üzere olduğunu söyledi.

Bölgede ilk etapta eski bozuk olan asfalt sökülüp, yolun düzeltilmeye çalışıldığını belirten Akpınar, ''Bundan sonraki aşamada yola asfalt altı denilen bir malzeme atılacak ve eğer ki Ankara'dan ilave bir kaynak bulursak, Abant Gölü'nün çevresindeki yürüyüş yolunu parke taşı döşemesiyle yapacağız. İlave kaynak bulunamaması halinde ise bu sene için asfalt yapılacak, ancak önümüzdeki yıllarda parke döşeme işini yapacağız'' diye konuştu.

Elektrik hattının yer altına alınması konusunda da SEDAŞ ile görüşmelerinin devam ettiğini anlatan Akpınar, önümüzdeki günlerde elektrik hattının yer altına alınacağını belirtti.

Abant Master Planı çerçevesinde yapılan çalışmalarda doğaya zarar vermemeye dikkat ettikleri ifade eden Akpınar, şunları kaydetti:

''Bu çalışma sırasında bir tane bile ağaç kesilmedi. Yol çalışması, tamamen ağaçlara dokunulmadan müsait alanlardan geçilerek yapıldı. Göl seviyesinin istediğimizden fazla yükselmesi nedeniyle 370 ağaç su altında kalmıştı. Boşaltılan suyun ardından şuan 50 ile 100 ağaç su altında. Göl seviyesi düştükten sonra bunlarda sudan kurtulmuş olacak. Biz yapılan çalışmalardan memnunuz.''



-''GÖL, YAMAÇ PARAŞÜTÜNE ENGEL DEĞİL''-



Küçük Abant Göletini bir zorunluluk sonucu yaptıklarına dikkati çeken Akpınar, ''Küçük Abant Göleti, birkaç saatlik çalışma ile oluşturuldu. O günlerde yine mecburi olarak batı istikametindeki yavru Abant dediğimiz alanda küçük bir göl oluşturmak durumunda kaldık. Orayı Mili Parklar Genel Müdürlüğü ekipleri inceledi. Biz onların kararına göre hareket edeceğiz'' diye konuştu.

Çepni Yaylası'nda yamaç paraşütü için kullanılan alanın da göl alanı içerisinde kalmayacağını ifade eden Akpınar, şöyle devam etti:

''Eğer Milli Parklar Genel Müdürlüğü, orada oluşan gölün kalması doğrultusunda karar verse dahi, bu gölün o bölgede yamaç paraşütü yapan sporcularımıza bir zararı olmayacak. Yamaç paraşütçüleri orada yılın birkaç günü eğitim yapıyor. Biz onların eğitim faaliyetlerini yürütmesini arzu ediyoruz. Abant'ta göl oldu diye 'yamaç paraşütü yapılamaz' diye bir şey diyemeyiz, yapılır. Göl seviyesi de zaten o seviyede kalmayacak.''