BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Van'da gönülden gönüle eğitim projesi

Van'ın Erciş ilçesinde, devam eden proje kapsamında Erciş Devlet Hastanesi personeli, ilçede bulunan Haydarbey İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti.

Abone ol

Van'ın Erciş ilçesinde devam eden 'Gönülden Gönüle Eğitim Projesi' kapsamında yürütülen 'kardeş kurum kardeş okul kampanyası' ilçe genelinde devam ediyor.

Proje kapsamında Erciş Devlet Hastanesi Başhekimi ve personeli Haydarbey İlköğretim Okulu'nu dördüncü kez ziyaret ettiler. Ziyarette Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürü Kurbani Özdaş, Erciş Devlet Hastanesi Başhekimi Laçin Habibi, Hastane Müdürü Kazım Bilici, Hastane Müdür Yardımcısı Yakup Sırrı Erdoğan, Başhemşire Nevin Köklü, Haydarbey İlköğretim Okulu Müdürü Sabri Yakut ile Ar-GE birimi proje koordinatörü Tarkan Elbir katıldılar. Törende konuşan Erciş Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Laçin Habibi, hastane yönetimi olarak kardeş okullarını dördüncü kez ziyaret ettiklerini söyledi.

Ellerinden geldiği kadar kardeşlerine faydalı olmaya çalıştıklarını belirten Habibi, okula ait bir dersliği ise proje kapsamında onararak öğrencilerin hizmetine sunduklarını da anlatarak, "Öğrencilerimizin sağlık taramasını yaptırdık. İkinci ziyaretimizde okul müdürümüz kalorifer dairesinin bulunduğu yerde bir derslik yapılmasını bizlerden talep etti. Biz bu dersliği herhangi bir şaibeye mahal vermeden hastane çalışanlarımızın katkılarıyla herkesin gönlünden geldiği gibi kendi aramızda bir katılımla bu görevi üstlendik.

Bugün bu dersliğimizin açılışı için buradayız. Eğitim denince benim aklıma hep şu gelirdi. Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesiyim. 58 yaşındayım ve 25 yıllık meslek hayatımda hala ilkokuldaki öğretmenime olan saygınlığım gözümün önünden gitmemektedir. Onlar olmasaydı ben de bu topluma genel cerrah olarak yetişmeyecektim. Dolayısıyla toplumumuzda temel unsurun eğitim olduğuna inanıyorum ve bu bakış açısıyla eğitime elimden geldiğince, gücümün yettiğince yardımcı olmaktayım"
dedi.
Erciş İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Kurbanı Özdaş ise konuşmasında projenin önemine değinerek, "Valiliğimizin başlatmış olduğu proje neticesinde devlet kuruluşlarıyla okullarımız kardeş kurum haline getirilmiş. Bu kurumumuz da şanslı kurumlarımızdan biri kardeş olmuştur. Devlet hastanemize bu yoğun faaliyetlerinden dolayı teşekkür etmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından yeniden düzenlenen derslik Erciş İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Kurbani Özdaş, Erciş Devlet Hastanesi Başhekimi Laçin Habibi ile Emekli Öğretmen Selahattin Koşar tarafından kurdelesi kesilerek hizmete açıldı.