BIST 9.999
DOLAR 32,39
EURO 34,79
ALTIN 2.439,32
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Türk bayrağıyla Nevruz ateşinden atladılar

Muğla Üniversitesi'nde öğrenciler nevruz ateşinin çevresinde halay çekti, ellerinde Türk bayraklarıyla ateşin üzerinden atladılar.

Abone ol

Muğla'da, Nevruz Bayramı dolayısıyla üniversitesi yerleşkesinde düzenlenen etkinlikte, öğrenciler ateş yakarak halay çekti.

Muğla Üniversitesinin Atatürk Kültür Merkezi girişinde bir araya gelen öğrenciler, Nevruz ateşi yaktı. Halay çeken öğrencilerin yanı sıra bir grup öğrenci de ellerindeki Türk bayrakları ile Nevruz ateşinin üzerinden atladı.

Etkinliğe katılan, Muğla Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt ve Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şener Oktik, Nevruz ateşinin üzerinden atlayıp, öğrencilerle halay tuttu.

Rektör Prof. Dr. Şener Oktik, ''Hep birlikte el ele tutuşarak, birlik ve beraberliğimizi dünyaya haykırarak, Muğla'dan bütün Türkiye'ye ve dünyaya seslenmek istiyoruz. Nevruz, bizim birlikteliğimiz, bizim ele ele tutuştuğumuz her günün bir başlangıcıdır'' dedi.

Muğla Valisi Ahmet Altıparmak ise yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de ve tüm Türk dünyasında, baharın müjdecisi ve ilkbaharın başlangıcı olarak kabul edilen, Nevruz Bayramının huzur ve güven ortamı içinde kenetlenerek kutlanacağına işaret ederek, ''Nevruz bayramını içtenlikle kutluyor, tüm yurttaşlarımıza, baharın getirdiği güzellikler içinde, daha yeşil bir dünya ve sevdikleriyle mutlu bir yaşam temenni ediyorum'' ifadesini kullandı.

Bu arada, Muğla Üniversitesinde bir grup öğrenci ateş yakarak ''alternatif Nevruz'' kutlaması yaptı.

Muğla Üniversitesindeki Nevruz Bayramı kutlamalarının TRT tarafından ''Nevruz Programı'' kapsamında TRT AVAZ'da pazar günü yayımlanacağı da bildirildi.