BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,73
ALTIN 2.409,83
HABER /  GÜNCEL

Bürokratın harcırah sahtekarlığı

TBMM Dış İlişkiler müdür yardımcısının istifasına yol açan gezi olayının ayrıntıları açıklandı. Geziye gitmeden gezinin parasını aldı.

Abone ol




ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA-
TBMM Dış İlişkiler ve Pr otokol eski müdür yardımcısı S elçuk Bayraktaro ğlu’nun memuriytten istifa etmesine yol açan AB Parlamentosu gezisi ile ilgili olayın ayrıntıları açıklandı. CHP Yalova milletvekili Muharrem İnce’nin soru önergesine yanıt veren TBMM Genel Sekreterliği, “gezi için onay alıp, geziye gitmediği halde ‘gittim’ diyen müdür yardımcısının yurt dışı kayıtlarının kontrolü sonrasında istifa etmek zorunda kaldığı” yanıtını verdi.

PARAYI 6 MART’TA ALDI
Verilen yanıtta, 5 mart 2009 tarihinde b aşkanlık onayı ile Avrupa Parlamentosu genel kurul çalışmalarını izlemek üzere 9-12 mar t tarihleri a rasında Strazburg’ta görevlendirilen Bayraktaroğlu’nun 6 mart tarihin de 2 bin 650, ve 9 Mart tarihinde de 2 bin 23 TL avans aldığı belirtildi.

TOPLANTIDAYIM MESAJI

Bayraktaroğlu’ nun e-posta ve telefon görüşmeleriyle toplantı mahallin de olduğu izlenimi verdiği ancak AB nezdindeki d aimi tems ilcilik mensupları ile görüşmede; Bayraktaroğlu’nun toplantı yerinde görülmediği yolunda bilgi alındığı da yanıtta anlatıldı.

ÖZEL SAYILSIN
TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil imzasıyla Muharrem İnce’ye verilen yanıtta; Bayraktaroğlu’nun 13 mart günü görevine dönerek, ‘toplantıyı izleme imkanının kısıtlı olduğu ve geziden istenilen verimin alınmadığı’ gerekçesiyle gezinin ‘ özel maksatlı’ olarak kabul edilmesini talep ettiği ve avanslarını 16 mart tarihinde iade ettiği belirtildi. Yanıtta, 13 Mart tarihli 5 günlük izin alan Bayraktaroğlu’nun izin dönüşünde , pasaportunu göstermesi istendiği ve pasaportlarda yurt dışı giriş-çıkış mühürlerinin olduğunun görüldüğü de kaydedildi. Bu nedenle herhangi bir tahkikat yapılmadığı ancak uyarı yazısı yazıldığı da belirtildi.

BASIN UYARDI
İnce’ye verilen soru önergesi yanıtında, ‘yurt dışına gitmediği’ yolundaki iddiaların yansıması üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü’nden Bayraktaroğlu’nun yurt dışı kayıtlarının istendiği ve gelen yanıtta yurt dışına çıkmadığının belirlendiği de belirtildi. Bu gelişme üzerine Bayraktaroğlu’nun devlet memuriyetin den istifa ettiğini ve dilekçesinin 18 Haziran ta rihin de TBMM Başkanlığı’nca kabul edildiği de kaydedildi. Yanıtta, Bayraktaroğlu’ nun daha önce çeşitli çalışmalarından dolayı iki kez takdirname aldığı yer aldı.