BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,79
ALTIN 2.433,35
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Burdur'da mezuniyet heyecanı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, 2009–2010 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni yapıldı.

Abone ol

Mezuniyet töreni etkinlikleri çerçevesinde ilk olarak MAKÜ’ye bağlı 3 fakülte, 3 MYO, 2 yüksekokul, 3 enstitü mezunları Cumhuriyet Meydanı’nda buluştu.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende MAKÜ Rektörü Gökay Yıldız, Atatürk Anıtı’na çelenk sunduktan sonra, MAKÜ Bandosu eşliğinde Gazi Atatürk Stadyumu’na geçildi.

REKTÖRDEN DUYGUSAL KONUŞMA

Gazi Atatürk Stadyumu’nda düzenlenen etkinlikte öğrenciler ailelerini selamladı, Rektör Yıldız ise geçiş töreninde öğrencilerini el sallayarak uğurladı ve iş hayatında başarılar diledi. Öğrencilerinin hayallerinin peşinden koşması gerektiğini belirten Rektör Yıldız, “Hayalleriniz olsun, birgün mutlaka ulaşmak için, ilkeleriniz, inançlarınız olsun, erdemli bir insan olarak yaşamak için, hedefleriniz olsun rotanızı iyi çizmek için.

Koşulsuz karşılıksız sevin insanları, barış dolu bir dünya yaratabilmek için.Ülkemize, bayrağımıza, güzel dilimiz Türkçe’mize, en değerli varlığımız Cumhuriyetimize sahip çıkın, bu vatan uğruna can verenlere layık olmak için, Ulu Önderimiz Atatürk’ün ‘Özgürlük ve Bağımsızlık benim karakterimdir’ sözünü hatırlayın bağımsızlığımızı korumak için”
diye konuştu.

VALİ TAPSIZ’DAN NASİHAT

Burdur Valisi Süleyman Tapsız ise MAKÜ mezunlarına nasihatlerde bulundu. Vali Tapsız öğrencilere çok iş değiştirmemelerini, çok iş değiştirmenin iş yaşamında faydasız bir durum olduğunu belirterek, MAKÜ’lü öğrencilere yeni yaşamlarında başarılar diledi. Konuşmaların ardından MAKÜ bünyesinde bölüm birincisi olan öğrencilere hediyeleri ve başarı belgeleri dağıtıldı. MAKÜ adına en iyi derecede olan Burdur Meslek Yüksekokulu öğrencisi Faruk Edil, mezuniyet yaş kütüğüne plaka çaktı.

MAKÜ 2009-2010 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni’nin son bölümünde MAKÜ Rektör Yardımcısı Zeki Yıldırım tarafından MAKÜ Mezuniyet Andı okundu ve öğrenciler keplerini havaya fırlatıp, mezuniyetlerini kutladı.