BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,74
ALTIN 2.425,04
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bodrum 30 yıl su sorunu yaşamayacak

DSİ Bölge Müdürü Halil İbrahim İndap, yıllardır su sıkıntısı çeken Bodrum Yarımadası’nın 2040 yılına kadar, su sıkıntısı çekmeyeceğini açıkladı.

Abone ol

DSİ Bölge Müdürü halil İbrahim İndap, Bayır, Geyik ve Akgedik Barajlarının tamamlanıp, hizmete açıldığını ve bu sene verimli yağışlarla yüzde 100 doluluğa ulaştığını, gövde büyüklüğü ile Türkiye’nin 6. büyük barajı olarak gösterilen Akköprü Barajı inşaatının yüzde 98 tamamlandığını belirterek,

“İnşallah bu sene su tutacağız” dedi. İndap, Akköprü Barajı’nda yıllık 343 milyon kws enerji üretimi gerçekleştirileceğini ve 14 bin 150 ha arazide sulu tarıma geçilebileceğini anımsattı.

MİLAS VE BEÇİN’E İÇME SUYU

Akgedik Barajı’ndan Milas ile birlikte Beçin Beldesi’ne de içme suyu verileceğini belirten DSİ Bölge Müdürü İndap, “Milas Ovası’nın önemli bölümü yapılaşmaya açıldı. Burada kalan 2 bin 100 hektar alanda sulu tarım yapılabilecek. Ayrıca Milas’ın ve Beçin Beldesi’nin içme suyu ihtiyacı buradan karşılanabilecek” dedi.

BODRUM’UN SUSUZLUĞU BİTİYOR

Bölgede, termik santrallerin soğutma suyu ihtiyacının karşılanması için yapılan Geyik Barajı’ndan alınan su ile Bodrum Yarımadası’nın içme suyu sorununun çözüme kavuşturulacağını belirten DSİ Bölge Müdürü Halil İbrahim İndap, “Bodrum içme suyu için 3 yüklenici firma çalışıyor. Yarımada’daki 11 belediyenin içme suyunun sağlanması için gerekli ihale 2007’de yapılmıştı. Geyik Barajı’ndan Bodrum’a 176 km’den su götürüyoruz. Çamköy kaynaklarından ve Mumcular barajı ile yer altı sularından da yararlanıyoruz. İki aşamalı olarak, ilk etapta 2025’e, ikinci etapta da 2040’a kadar Bodrum’un içme suyu sorununu çözmüş oluyoruz” dedi.

10 GÜN DAHA SABIR

Çalışmanın hızla sürdürüldüğünü belirten DSİ Bölge Müdürü İndap, bu sene Muğla’ya çok yağış düştüğünü ve bu yüzden kış aylarında yeterince çalışılamadığını belirtirken, yolların bozulması ile ilgili yaşanan sorunlarla ilgili olarak, “Geçtiğimiz yerler çok dar. Geçtiğimiz yerleri tahrip ediyoruz. Sıkıntılar yaşanıyor, ama başka alternatif yok. 10 km kadar yer kaldı. Bu alt yapı çalışmasını 10 günde bitirmeye çalışacağız” dedi.

Güvercinlik’te arıtma tesisi kurulacağını belirten Bölge Müdürü İndap, çalışmanın birinci etabının bu yıl sonunda tamamlanmış olacağını ve 2. etapta adayı çevreleyen 150 km’lik bir hattın oluşturulacağını kaydetti.