BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.443,62
HABER /  GÜNCEL

Bitlis'te fındık ve ceviz üretiliyor!

Tarım ilçe müdürü Buldak: ''Bitlis'in Hizan ilçesinde üretilen fındık ve ceviz ilçe ekonomisine önemli katkı sağlıyor'' dedi.

Abone ol

Tarım İlçe Müdürü Bulduk yaptığı açıklamada, ilçeye bağlı 7 köydeki 2 bin 600 dönümlük alanda fındık üretimi yapıldığını vurgulayarak, 350 ailenin fındık üretimi ile geçimini sağladığını söyledi.

İklim koşullarından dolayı üretilen fındığın kalın kabuklu olduğunu bildiren Bulduk, fındığın geçen yıl kilosu 4 ile 5 liradan alıcı bulduğunu ifade etti.

Bulduk, fındık üretiminin Karadeniz bölgesi dışında en fazla Hizan'da yapıldığını vurgulayarak, ilçede üretilen 480 ton civarında fındığın iç piyasada tüketildiğini kaydetti.

Fındığın yanı sıra ilçeye bağlı tüm köylerde ceviz üretimi de yapıldığını anlatan Bulduk, ilçedeki ceviz üretiminin de yıllık 850 ton civarında olduğunu dile getirdi.

Bulduk, ilçe merkezi ve köylerdeki ceviz üretiminin ailelerin en önemli geçim kaynağı olduğuna değinerek, ''Hizan'da üretilen fındık ve ceviz, ilçe ekonomisine önemli katkı sağlıyor. Bunu daha fazla artırarak, ilçemize özgü yemişleri marka haline dönüştürmemiz gerekiyor'' dedi.